Med en 2-0 sejr over Steaua Bukarest tog Ajax med fire danskere i aktion et lille skridt mod en finalekamp hjemme i Amsterdam.

____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>Fredag er der præcis tre måneder, til der igen vil være fuldt hus på Amsterdam Arena. Som der var det torsdag aften, vil der den 15. maj igen være 50.000 tilskuere på plads, når der spilles finale i Europa League i den hollandske hovedstad, og går det, som flertallet torsdag aften håbede, vil det også til den tid være med Ajax som et af de to hold.

Endnu er der langt igen, for med 32 hold tilbage i turneringen er det for tidligt at regne med noget, men efter torsdagens 2-0 sejr over Steaua Bukarest er der i det mindste liv i håbet.

Med tre danskere på banen fra start, Lasse Schöne, Christian Eriksen og Viktor Fischer, samt Christian Poulsen i de sidste 20 minutter, havde klubbens danskere en stor andel i sejren, der giver et godt udgangspunkt til returkampen i Rumænien i næste uge.

Selvom Viktor Fischer fra sit udgangspunkt på venstrekant gjorde sig bedst bemærket af de fire med flere gode aktioner og chanceskabende afleveringer, var det 21-års fødselaren Christian Eriksen, der stod for den bedste enkeltaktion, da han midt i 1. halvleg lagde op til 1-0 scoringen med en fantastisk velplaceret frisparksaflevering spillede bolden ind i rummet mellem rumænernes målmand og forsvarskæde og præcist i panden på Toby Alderweireld.

Mens Christian Poulsen i de seneste måneder har været fast på den kontrollerende midtbaneposition, var det torsdag Lasse Schöne, der indtog 6’er-positionen og gjorde det rigtig godt. Dels stod han for oprydningen, og dels var han i mange boldberøringer og dermed en vigtig del af Ajax’ opbygningsspil, indtil han sidst i kampen blev rykket ud på højrekanten for at gøre plads til Christian Poulsen på den defensive midtbane.

Selvom Ajax hurtigt efter pausen bragte sig foran med 2-0 på et flot kombinationsangreb, som Ricardo van Rhijn afsluttede, var kampen ikke lukket. Rumænerne kom til flere store chancer, men den indskiftede målmand, Jasper Cillesen, stod en pragtkamp og hev et par gigantredninger ud af handskerne.

Dermed blev han i lige så høj grad matchvinder for Ajax som de to målscorere og de velspillende danskere, og således holdt han liv i håbet om en finale på hjemmebane. Et håb, som Christian Poulsen bestemt ikke vil aflive:

- Finalen? Hvorfor ikke? sagde han op til kampen til de Telegraaf med henvisning til, at ingen havde regnet med, at de ville have en chance mod City, Dortmund og Real i Champions League, hvorfra de via 3. pladsen kvalificerede sig til kampen torsdag aften.