Ajax bankede Heerenveen med 5-0, hvilket var holdets niende sejr i træk. Sejren bringer også hovedstadsklubben godt på vej mod at genvinde mesterskabet.

Når man spiller en meget afgørende topkamp, er det sjældent en god ide at rage et rødt kort til sig efter bare tre minutter, og da slet ikke hvis man er målmand. Men det var ikke desto mindre, hvad Heerenveens Brian Vandenbussche gjorde, da Ajax og Christian Eriksen var på besøg, og så skal det næsten gå galt. Det gjorde det også. Ajax vandt nemlig med sikre 5-0 efter en solid pauseføring på 4-0. Christian Eriksen spillede hele kampen for de forsvarende mestre, men danskeren kom ikke på tavlen. Det gjorde Siem de Jong til gengæld - endda hele tre gange. De Jong tegnede sig for scoringerne til 3-0, 4-0 og 5-0. Inden da havde Theo Janssen bragt Ajax foran på det straffespark, udvisningen af Vandenbussche medførte og Ismael Aissati øget til 2-0. Sejren var Ajax' niende i træk og bringer Amsterdam-klubben et stort skridt nærmere det hollandske mesterskab. Holdet er nu tre point foran Simon Poulsen og AZ Alkmaar, der måtte nøjes med 2-2 mod Twente tidligere onsdag.