Sikke en dag for danskerne i verdens bedste liga. Først scorede Daniel Agger for Liverpool, så gjorde Nicklas Bendtner det samme for Arsenal, og til sidst fuldendte Christian Eriksen den danske triumf for Tottenham, da de besejrede Manchester United 2-1.

Kampen på Old Trafford begyndte med et hjemmehold i fuld fart fra første fløjt. Manchester United producerede masser af chancer i indledningen og virkede fyldte med selvtillid efter seks sejre i træk. Gæsterne fra Tottenham var til gengæld usikre, nervøse, passive og forsigtige.

De to mandskaber var inden mødet fuldstændig lige i Premier League, ligesom begge hold jagtede en sejr for at avancere i tabellen. Hverken Manchester United eller Tottenham kan leve med blot at ligge henholdsvis nummer seks og syv.

Det var Tottenhams nye manager, Tim Sherwoods, fjerde kamp i Premier League, og i ligeså mange opgør har danske Christian Eriksen startet inde. Mod Manchester United atter placeret på venstrekanten med tilladelse til at søge ind i banen. Problemet for danskeren var indledningsvis blandt andet, at hans holdkammerat Danny Rose havde problemer på sin venstreback, og det betød, at Eriksen ofte måtte med helt tilbage for at bakke op, men i takt med at der kom styr på defensiven, fik Christian Eriksen mere plads i offensive. Det bar frugt efter 34 minutter.

Den danske Tottenham-spiller var søgt helt over i højre side, hvor han til sidst formåede at sende et fint, følt indlæg ind til den høje angriber Adebayor, der helt suverænt kunne heade bolden i mål.

Nu var det Manchester Uniteds tur til at spille mere og mere uden fantasi og kreativitet, ligesom omgangen med bolden var særdeles langsommelig. I stedet for at søge at skabe chancer, forsøgte hjemmeholdets spillere at filme sig til straffespark, uden held. Som tilskuer sad man på intet tidspunkt med en fornemmelse af, at hjemmeholdet ville score. Anderledes forholdt det sig med Tottenham.

Efter 66 minutter ofrede Christian Eriksen energi på at tage det lange løb i en omstilling, og oppe i Manchester Uniteds felt var Eriksen til sidst søgt ind i feltet fra sin venstrekant. Derinde nåede han først på en aflevering, og med hovedet sendte han bolden i mål til 2-0. Dermed sørgede Christian Eriksen for, at Danmark for første gang nogensinde havde tre scorende spillere på samme dag i Premier League.

2-0-målet fik åbenbart Tottenham til at falde en smule i søvn, for bare ét minut senere kunne Danny Welbeck reducere, og dermed åbnede han op for et massivt Manchester United-pres i resten af kampen.

På trods af det totale sats magtede David Moyes' mandskab ikke at udligne, og dermed brød Tottenham og Eriksen Manchester Uniteds sejrsstime på seks, mens Tottenham nu også har overhalet de forsvarende engelske mestre i tabellen.