KØB PLUS!

Eriksen-magi og Agger-mål mod Australien

Danmark rejser til EM med 2-0 sejr og mange spillere der bejler til startopstillingen

For to år siden kom det danske landshold ind til VM-gruppespillet med to friske nederlag i bagagen.

Selv om resultaterne i testkampene i princippet intet betyder, så kan det alligevel ikke undgå at påvirke psykologisk i en eller forstand. Og de to nederlag til Australien og Sydafrika kort før første VM-kamp mod Holland i 2010 hjalp heller ikke ligefrem i slutrunden, hvor holdet skuffede og røg ud efter tre kampe.

Det lignede nærmest et ironisk deja vu, at Australien igen skulle være en testmodstander op til en slutrunde og så endda med en regulær lussing af Brasilien ugen forinden. Så 2-0 sejren har i den grad en effekt på landsholdet.

Måske skaber Australien-kampen ikke ligefrem eufori i den 23 mands trup, der mandag rejser til den polske EM-base Kolobrzeg. Men optimismen er en helt anden, som landstræner Morten Olsen tager med ind til den første EM-kamp mod Holland på lørdag. For to år siden var det overskyggende tema Nicklas Bendtners skade og spillere i dårlig form med skavanker. I år er situationen helt modsat. Morten Olsen har deciderede luksusproblemer med spillere, der banker kraftigt på døren til start-elleveren.

Thomas Kahlenberg og Andreas Bjelland ånder konkurrenterne Christian Eriksen og Simon Kjær tungt i nakken med storform under træningen, og det viste begge også, da blev indskiftet i pausen.

Længe har Christian Eriksen redet med på en positiv bølge omkring hans person, men hans udfald i landskampene er fortsat for store. Men Morten Olsen kan tage til Polen med et kæmpe dilemma om netop Eriksen. For trods udfald så stod han alligevel bag kampens bedste detalje, da han med en hælaflevering spillede Daniel Agger fri i feltet, som blev revet omkuld og tildelt et straffespark. Det eksekverede anføreren i øvrigt selv, og kronede en blændende kamp med en scoring.

Andreas Bjelland rykkede sig endda nok forbi Simon Kjær med en overbevisende halvleg, som endda bragte det første landskampsmål med sig. Bjelland sparkede konsekvent en nedfaldsbold i nettet efter et hjørnespark. Den sidste halve time i kampen spillede Bjelland endda sammen med sin faste FC Nordsjælland-makker Jores Okore, da Daniel Agger blev skånet for overbelastning. Og Okore viste også, at Olsen kan være tryg med ham som gardering i midterforsvaret.

Ovenpå de spillemæssige eksperimenter brugte landsholdet også Australien-kampen til at tage pæn afsked med fansene før EM-afrejsen. Vejret og den mindre attraktive modstander trak nok tilskuertallet ned, og blot 15.888 ønskede landsholdet held og lykke i Polen og Ukraine.

Til gengæld fik de en god sejr at varme sig på i den kolde vind.