Christian Eriksen var Tottenhams store helt, da London-klubben lørdag vandt 4-1 hjemme over Sunderland. Danskeren scorede to flotte mål, og han håber, klubben kan tale med om mesterskabet.

Tottenham har kun vundet det engelske mesterskab to gange, og sidste gang var tilbage i 1961. Derfor hungrer klubben efter at vinde mesterskabet, og i denne sæson er chancen til stede.

»Jeg håber, at vi kan tale med om mesterskabet. Jeg håber også, at en sejr som denne her kan skræmme de andre hold en smule. Vi har et stærkt hold, og vi kom godt igen i dag, selvom vi var kommet bagud. Det viser, at holdet har en stor mental styrke,« sagde Christian Eriksen efter sejren til britiske BT Sport.

I lørdagens kamp mod Sunderland kom Tottenham bagud fire minutter før pausen ved hollænderen Patrick van Aanholt, der scorede fra en spids vinkel. Men minuttet efter sørgede Christian Eriksen for, at der kom balance i regnskabet.

Harry Kane skød på mål, og i første omgang reddede Sunderlands Premier League-debuterende målmand, Jordan Pickford. Returbolden endte imidlertid hos Christian Eriksen lige uden for feltet, og danskeren sendte bolden mod mål. På stregen forsøgte Lee Cattermole at redde for Sunderland, men bolden endte i nettaget.

Den danske landsholdsspiller blev noteret for scoringen, da bolden under alle omstændigheder var endt i målet.

I anden halvleg kom Tottenham foran ved Moussa Dembélé, og midt i halvlegen var det igen Christian Eriksen, der scorede med et godt skud fra distancen.

»I anden halvleg var det envejstrafik. Vi viste, at vi er et meget bedre hold end Sunderland, når vi holder fast i bolden og spiller med tålmodighed,« sagde Christian Eriksen.

Det var Christian Eriksens niende scoring siden sæsonstarten 2014/15, hvor han har sendt bolden i mål fra en position uden for straffesparksfeltet, og det er flere end nogen anden Premier League-spiller. Manchester City-spilleren Yaya Touré er tættest på med otte af den slags mål.

Mod slutningen af kampen miod Sunderland slog Harry Kane Tottenhams sejr fast, da angriberen med stor sikkerhed tordnede et straffespark i mål. Straffesparket var begået mod Danny Rose af Jan Kirchhoff, der kom ind og fik en skrækkelig Premier League-debut, da tyskeren også var impliceret i Tottenhams mål til 2-1 og 3-1.

Sejren betyder, at Tottenham ligger nummer fire i Premier League, og da ingen hold har vist sig helt stabile, er muligheden for mesterskabet til stede i denne sæson.

»Jeg er meget tilfreds. Vi svarede godt igen på nederlaget til Leicester i onsdags, og vi producerede mange chancer i dag. Sunderland havde en god målmand, men vi har et godt og stærkt hold,. Det var kampen i dag et godt eksempel på,« sagde Tottenhams manager, Mauricio Pochettino, efter sejren ifølge BBC.