Christian Eriksen plaffede løs i Tottenhams hjemmekamp mod Swansea, men det lykkedes aldrig for danskeren at få skudt hul på walisernes målmand. Men værterne vandt alligevel og kan stadig drømme om den helt store triumf.

Tottenham havde inden søndagens hjemmekamp placeret sig selv perfekt i Premier Leagues guldspurt - på andenpladsen lige efter sensationsdrengene fra Leicester.

Men søndag så det længe ud som om, at Tottenham-benene igen ville blive ramt af den gelé, der historisk set altid melder sig hos London-holdet i sæsonens afgørende fase. Italienske Alberto Paloschi bragte gæsterne foran efter 20 minutters spil, og i de efterfølgende 50 minutter lignede det en af de dage, hvor Tottenham kunne skyde på Swansea-målmand Lukasz Fabiánski frem til midnat - uden at score.

Men 20 minutter før tid fik indskiftede Nacer Chadli flikket udligningen i mål, og et par minutter senere fik Danny Rose fundamentet under White Hart Lane til at skælve, da han sparkede det forløsende 2-1-mål ind. Og det havde Swansea intet svar på.

»Vi vil bare vinde, og vi ved, at vi ligger i en rigtig god position. Det var et super vindermål, som også var en stor lettelse, for tabellen er så tæt,« sagde Tottenhams danske profil, Christian Eriksen, til Spurs’ hjemmeside efter 2-1-sejren.

Christian Eriksen, der har været i forrygende form startede vanen tro på venstrekanten for hjemmeholdet, og her var han en evig trussel for de walisiske gæster. Ikke mindst fra frisparkspletten, hvor han to gange tvang Fabianski til store redninger - et tredje frispark sendte danskeren centimeter forbi den fjerneste stolpe. Derudover havde Eriksen også et langskudsbrøl fra 30-35 meter, der også tvang Fabianski ud i fuld figur.

»Jeg prøvede hele tiden at drive spillet frem, og jeg var glad for at være så meget på bolden, lød det fra den danske stjerne.

Tottenham er nu - efter Arsenals nederlag til Manchester United - alene på andenpladsen. To point efter Leicester.