KØB PLUS!

Erik R. kritiserer DBU i matchfixing-sag

Tidligere Superliga-træner Erik Rasmussen er vred over, at DBU hænger Michael Madsen ud i matchfixing-sagen.

Ikke godt nok, DBU.

Sådan lyder budskabet fra Erik Rasmussen, der i dag er elitechef i Danmarksserieklubben Greve.

Hans cheftræner i Greve er Michael Madsen, som DBU kæder sammen med matchfixing-sagen, hvori DBU mandag gav FC Vestsjælland-spilleren Kristoffer Wichmann et halvt års karantæne, selv om unionen ikke har kunnet bevise, at Madsen har været en del af matchfixing.

I DBUs kendelse nævnes Michael Madsens involvering i én af de betændte kampe; nemlig pokalkampen mellem Hvidovre og Vanløse i august 2011, som Vanløse tabte 5-0. Michael Madsen var dengang cheftræner for Vanløse.

- Det er under al kritik, synes jeg. De har ikke beviser til at dømme ham, men alligevel får han trukket sig navn gennem sølet, og det er helt forkert i mine øjne, siger Erik Rasmussen til sporten.dk.

DBU skriver i kendelsen, at Michael Madsen informerede Danske Spils oddssættere, der ringede for at få oplysninger om trupsammensætningen til kampen, at han forventede at stille i stærkeste opstilling.

"I kampreferatet på Vanløse IF's egen hjemmeside blev holdopstillingen fra pokalkampen mod Hvidovre IF efterfølgende benævnt et 'B-hold'."

Det var i første omgang heftig aktivitet hos Danske Spil på Hvidovre-sejr, der alarmerede først Danske Spil, som kontaktede DBU i sagen, der nu er endt med et halvt års karantæne til Kristoffer Wichmann.

- Det er vanvittigt, at man på den måde stempler en mand, som man ikke har kunnet bevise har gjort noget forkert, siger Erik Rasmussen.

Da DBU ikke kunne løfte bevisbyrden, nedgraderede unionen sagen fra en såkaldt Niveau 2-sag om "bookmaking i organiseret fællesskab" til Niveau 1, der dækker over en enkelt persons illegale spilleaktivitet.