KØB PLUS!

Er Shakhtars træner en hykler?

Det gik ikke stille af, da skandale-træneren for fire år siden smagte sin egen medicin i Champions League

Tænk på situationen fra tirsdagens Champions League kamp i Parken, hvor Adriano stik imod de uskrevne regler for fair play scorer mod FC Nordsjælland.

Læs så det følgende citat mens du gætter på, hvem der mon har sagt disse ord.

- Hvis det har var sket på hvilket som helst andet stadion, i England eller Italien, var de ikke sluppet herfra med livet i behold.

Kunne det være FCN's Kasper Hjulmand, der antyder, at de 17.000 tilskuere i Parken lod Adriano slippe mere nådigt, end 41.000 italienere på Juventus Stadium havde gjort? For slet ikke at snakke om repressalierne fra et Stamford Bridge fyldt med ophidsede Chelsea-fans?

Eller stammer ordene fra - nej, det kan vel ikke passe - selveste Shakhtar-træner Lucescu, der tirsdag aften i Parken havde travlt med at trække på skuldrene og forklarer målet med spillerens 'instinkt'?

Jo, lige præcis, ordene er hans. I oktober 2008 smagte Shakhtar Donetsk og Mircea Lucescu den selvsamme medicin, som de udskrev i Parken tirsdag. Det skete, da FC Barcelona var på besøg i Ukraine i en gruppekamp, der endte med en sejr til gæsterne efter et Messi-mål dybt inde i overtiden.

Længe før det havde værterne, der førte 1-0, losset bolden ud af spil for at lade en af deres spillere behandle. På det efterfølgende indkast forventede Shakhtar-spillerne at få bolden fra Barcelona. Det skete ikke. I stedet satte de et angreb i gang, hvor Messi kunne score det udlignende mål.

Det fik værternes rumænske træner til at finde de store ord frem.

- Hvis det har var sket på hvilket som helst andet stadion, i England eller Italien, var de ikke sluppet herfra med livet i behold, rasede han tilbage i 2009.

- At vinde på sådan en måde er ikke Barcelonas stil. Hvad de har gjort er en skændsel mod fair play i fodbold, slog han fast.

Fire år senere, en november-aften i København, var tonen en anden fra selv samme træner. Mircea Lucescu blev på det efterfølgende pressemøde spurgt, om han kunne huske episoden for fire år siden, og om han synes, den kunne sammenlignes med Adrianos mål. Det mente Lucescu ikke. Den store forskel er ifølge træneren, at han har sagt undskyld. Det gjorde Barcelona ikke.

KLIK HER FOR AT SE ADRIANOS SVINESTREG

  

Afstemning

Læs også: