Det danske fodboldlandshold vandt ingenting i løbet af 80'erne, men ikke desto mindre skriver Rob Smyth fra den engelske avis The Telegraph, at holdet spillede sig ind i en hel generations fodboldhjerter.

VM-slutrunden i Brasilien 2014 er kun få dage væk, og det bringer mange fodboldfans tilbage i tiden for at mindes gamle slutrunder.

Også i England, hvor Rob Smyth, der skriver for The Telegraph, i avisen fortæller om sin kærlighed til det danske landshold fra VM i Mexico i 1986. Et hold bestående af stjerner som Michael Laudrup, Morten Olsen og Preben Elkjær, og som af blandt andet Sir Alex Ferguson blev beskrevet som 'Europas bedste hold'.

- Hovedårsagen var måden, de spillede fodbold på: De blandede uskyldig - og til tider pinligt naiv - fodbold med at angribe med en kækhed, der var indtagende. Det var ikke bare, at Danmark var gode, det var måden hvorpå de afslappet flagrede rundt på banen, som om de ejede den. Danmark sammenflettede forførende besiddende fodbold med pludselige eksplosioner af driblinger og pasninger. Der er formentlig ikke noget hold i fodboldhistorien der har haft så mange geniale driblere, skriver Rob Smyth og fortsætter:

- Deres angreb gik fra 0-100 på et splitsekund. Mest bemærkelsesværdigt, da de pryglede de sydamerikanske mestre fra Uruguay 6-1. På banen gjorde de arrogance charmerende, og uden for banen var de ydmyge, venlige og beundret af det mexicanske folk. Holdet var en usædvanlig blanding af superstjerner og timelønnede.

LÆS OGSÅ: VM's store gennembrud? 10 spillere, der kan tage dig med storm

Også det smertelige 1-5-nederlag mod Spanien allerede i ottendedels-finalen får et par ord med på vejen:

- Historien om Danmarks 80'er-hold er blevet bedre med tiden. Tiden har øget bevidstheden om en kultur, der måske gør Danmark til verdens mest imponerende land. Og det har givet en større forståelse for den bittersøde afslutning på deres VM, da de uforklarligt tabte 5-1 til et ringere spansk hold.

- Danmarks hold fra 80'erne repræsenterer en tid med håb, opdagelser og uskyld. Ikke bare i fodbold, men i livet. Det kunne ikke ske i dag. Fodbold er for kynisk, for globaliseret og for selvhøjtideligt. Og jeg vil aldrig være 10 år igen, slutter han.