Bundholdet Viborg fik lørdag deres første sejr i 11 kampe, da det på udebane blev til en sejr over AC Horsens på 2-1 i Alka Superligaen.

Serge Deble og Christian Sivebæk scorede for Viborg, mens Hallur Hansson stod for Horsens' mål.

Dermed springer Viborg for en kort stund væk fra sidstepladsen, men både OB og Esbjerg spiller søndag og har dermed mulighed for at sende Viborg ned igen.

Hjemmeholdet er derimod inde i en dårlig stime på tre nederlag i streg, men Horsens forbliver på ottendepladsen med 24 point.

Horsens kom til lørdagens kamp med to nederlag i bagagen til AGF og FC Nordsjælland. Det stod dog langt værre til i Viborg, hvor Johnny Mølbys tropper ikke havde vundet i de seneste ti kampe.

For at give noget ekstra fysisk styrke til Viborgs offensiv havde Johnny Mølby valgt at starte med Aleksander Stankov i angrebet, hvilket gav flere gode muligheder.

Det var dog kun Serge Deble, der kunne finde vej til netmaskerne i første halvleg, da han med en flugter på et hjørnespark kunne sørge for, at viborgenserne kunne gå til pause med 1-0.

Anden halvleg var blot otte minutter gammel, da Viborg udbyggede deres føring til 2-0, da Christian Sivebæk scorede direkte på frispark.

Herefter fik Horsens lagt hårdt pres på Viborg i perioder, hvilket gav pote efter 72 minutter, da Hallur Hansson reducerede fra kanten af feltet til 1-2.

Hjemmeholdet kunne ikke få sat det sidste afgørende tryk for at sikre point, og måtte derfor gå fra banen uden point.