Takket være et mål af Andrew Hjulsager fra Brøndby vandt det danske U21-landshold 1-0 over Bulgarien i EM-kvalifikationen.

Danmark spillede bedst og vandt fortjent over Bulgarien i kvalifikationen til EM for U21-landshold, men det afgørende mål lod vente længe på sig.

I de første 70 minutter var der tale om et spilmønster, danske tilskuere har set lidt for ofte. Danmark havde bolden mest, fik også skabt chancer, men mål var der ingen af.

Den største chance i første halvleg tilfladt Kenneth Zohore, som hårdt presset imidlertid afsluttede i sidenettet.

I anden halvleg burde Kennneth Zohore have bragt Danmark foran, da Andrew Hjulsager brød igennem i den danske venstre side. Han lagde bolden på tværs til OB-angriberen, som imidlertid sparkede et kæmpe hul i luften. Og da Lucas Andersen i stedet afsluttede angrebet, susede bolden forbi den fjerneste stolpe.

Men med små 20 minutter tilbage af kampen kom forløsningen. Efter et ellers fint opspil løb to danskere ind i hinanden, hvorefter Andrew Hjulsager samlede bolden op, tog et træk og sendte bolden ind i det korte målhjørne.

»Som jeg husker det, kommer bolden ind fra siden. Der er lidt klumpspil, og bolden ligger bag mig, men jeg tager fat i den, og så sender jeg den i det korte hjørne,« sagde Andrew Hjulsager efter kampen til DR3.

Mod slutningen af kampen blev bulgarerne nærgående, men den danske sejr holdt hjem, og den var vigtig, da de rød-hvide i den første kvalifikationskamp mod Wales blot spillede 0-0.

Vinderen af puljen kvalificerer sig til EM-slutrunden i Polen i 2017, mens nummer to måske får en chance via play-off.