Manchester United har ikke tabt en kamp på Boxing Day siden 1978, og den historik holder ved, efter Newcastle var på besøg på Old Trafford. Hjemmeholdet vandt 3-1, ikke mindst takket være Wayne Rooney, der storspillede, scorede to mål og lagde op til det sidste.

En del kredit skal gives til Manchester Uniteds hollandske manager Louis van Gaal, som efterhånden er ved at få udmærket styr på sit nye mandskab. En af hollænderens seneste taktiske træk har været at flytte Wayne Rooney ned på den centrale midtbane. Van Gaal ser Rooney som en dygtig spiller på den position, fordi han evner at løbe meget fra boks til boks, hvilket giver god dynamik i holdet. Samtidig er det også en optimal løsning, fordi det således giver plads til Mata på den offensive midtbane, mens van Persie og Falcao kan husere helt i front. Og at van Gaal har set helt rigtigt, vidnede hjemmebanekampen mod Newcastle tydeligt om.

Efter 23 minutter spillede Wayne Rooney først bolden til holdkammerat Juan Mata. Spanieren sendte derefter et indlæg ind på bagerst stolpe til Radamel Falcao, der gled ind i bolden og i samme bevægelse smed den på tværs i feltet, hvor Wayne Rooney kom susende og scorede sikkert til 1-0.

13 minutter senere var Rooney igen i en afgørende aktion. Newcastle blev fanget i en omstilling, Mata driblede på tværs af feltet og spillede til sidst bolden stille ind til Rooney, der atter havde forladt sin plads på den centrale midtbane. På kanten af feltet sparkede han bolden til sin egen venstreside, uden chance for Newcastles målmand, og i mål.

Manchester Uniteds ledelse har selv meldt ud, at den er fint tilfreds, hvis Manchester United i denne sæson blot evner at spille sig til en plads i næste sæsons Champions League. Det kræver som minimum en fjerdeplads i Premier League. Men Louis van Gaal selv lytter vist ikke rigtigt til sin ledelse, ihvertfald udtaler hollænderen, at han stadigvæk jagter førstepladsen og vil gøre det, indtil det ikke længere er matematisk muligt. Hvis den ambition skal opfyldes, så skal Manchester United have fart på og holde et stabilt niveau.

Chelsea er efter kampene på Boxing Day 10 point foran van Gaals tropper. Men med Wayne Rooney i aktion på sin nye position kan det være, at Manchester United er ved at ramme momentum. I anden halvleg fortsatte Rooney nemlig med at dominere.

Efter 53 minutter drejede Wayne Rooney om sig selv, tog et enkelt træk og stødte dybt i bolden, som svævede afsted i en blød bue. I feltet dumpede den perfekt ned til Robin van Persie, som kunne følge bolden hele vejen med øjnene og dermed nemt dirigerede den forbi målmanden til 3-0.

Newcastle fik pyntet på resultatet med få minutter tilbage af opgøret via et straffespark, som Papiss Cissé stensikkert udnyttede.

Dagens mand blev dog Wayne Rooney, der nok lever med at være rykket fra sin favoritposition i angrebet ned på den centrale midtbane. Dels scorer han stadigvæk mål og er endnu mere med i kampen, dels siger Rooney selv, at  positionsskiftet kan forlænge hans karriere, fordi han ikke længere skal ud i samme mængde højintense løb.