Fredag aften var der gang i EM-kvalifikationen, der blev ramt af en skandale. Kampen mellem Montenegro og Rusland blev suspenderet efter bare et minut, da udeholdets målmand blev ramt i hovedet af et romerlys og måtte bæres fra banen.

En skandale har udspillet sig i Montenegro fredag aften. Her er Rusland på besøg i forbindelse med de to landes opgør i EM-kvalifikationens pulje G.

Men det var ikke fodbolden, der kom centrum fra start af. Kampen begyndte klokken 20.45, men blev afbrudt efter blot et minuts spil, da Ruslands målmand, Igor Akinfeev, blev ramt i baghovedet af et romerlys, der blev kastet ned mod banen fra tribunen.

Igor Akinfeev faldt til jorden, da han blev ramt af det tændte romerlys, og derfor valgte kampens dommer, Deniz Aytekin, straks at afbryde opgøret, og spillerne blev sendt ned i omklædningsrummet.

Slaget fra romerlyset var så alvorligt, at Igor Akinfeev måtte bæres fra banen på en båre. Og han kunne ikke fortsætte kampen.

Skandalen blev fuldendt, da Roman Shirokov fra Rusland brændte et straffespark i anden halvleg. Urolighederne eskalerede efterfølgende til sådan en grad, at kampen endegyldigt blev afblæst tyve minutter før tid.

Men der blev dog spillet andre kampe til ende i EM-kvalifikationen.

I gruppe C fører Slovakiet overraskende stadig gruppen foran forhåndsfavoritterne fra Spanien. Slovakiet fik deres femte sejr ud af fem mulige, da de hjemme vandt 3-0 over Luxembourg. Spanierne holdt slovakkerne i snor med deres spinkle 1-0-sejr over Ukraine. Alvaro Morata blev matchvinder.

England i gruppe E har fortsat fuldt hus efter fem kampe. Fredag gik det ud over Litauen, der blev besejret 4-0 på mål af blandt andre debutant Harry Kane. Slovenien og Schweiz følger på de næste to plader efter henholdsvis en 6-0-sejr over San Marino og 3-0 over Estland.

I Montenegro og Ruslands gruppe, gruppe G, fører Østrig fortsat med svenskerne i hælene. Østrig vandt sikkert 5-0 over Liechtenstein, men Sverige slog Moldova 2-0.