KØB PLUS!

Ekspert: Schmeichel perfekt til Real

Real Madrid jagter en reserve til målmanden og klub-ikonet Iker Casillas. Og Kasper Schmeichel er et godt bud, mener en ekspert.

Han meldte fra til landsholdets VM-kvalifikationskampe mod Bulgarien og Italien på grund af en forestående familieforøgelse. Og nu kan landsholdets målmandsreserve få yderligere at tænke over.

I hvert fald sætter flere internationale medier Kasper Schmeichel, søn af landsholdslegenden Peter Schmeichel, i forbindelse med selveste Real Madrid. Ifølge det velinformerede spanske medie Marca, som følger kongeklubben tæt, har cheftræner José Mourinho bedt sin målmandstræner om at udse kandidater til posten som reserve til klubikonet Iker Casillas.

- Kravet er en målmand på 25-26 år, som kan udvikle sig i konkurrencen med Casillas og på sigt tage over. Derudover skal han have erfaring fra topfodbold og et prisskilt, der ikke overgår tre millioner euro, skriver mediets netavis.

Det har fået engelske medier som Daily Star og Daily Express til at bringe 25-årige Kasper Schmeichel i spil som en idéel kandidat, der matcher den kongelige jobannonce. Leicester City-målmanden er i øjeblikket på toppen af sin karriere og blev i sidste sæson kåret til årets spiller af både klubben og medspillerne.

Og et skifte er slet ikke utænkeligt, mener fodboldekspert og kommentator af spansk fodbold på Canal9, Niels Christian Frederiksen.

- Kasper Schmeichel vil passe perfekt til Real Madrid, vurderer han.

- Han har et godt navn. I Real Madrid er Peter Schmeichel en kæmpe, som Iker Casillas flere gange har nævnt som sit største og eneste idol som spiller. Og José Mourinho kender jo også Kasper Schmeichel fra tiden i England. Så jeg tror godt på, at man kunne finde på at hente Kasper Schmeichel, uddyber han.

I øjeblikket agerer den 25-årige spanier Antonio Adán bænkevarmer for klubyndlingen Iker Casillas. Den unge spanier har kontraktudløb i 2014 men har offentligt erklæret sig utilfreds med rollen som reserve og nægtet en forlængelse.

Det kan åbne døren for et nyt dansk islæt i Real Madrid, som i 2005-2006 havde Thomas Gravesen løbende på hjemmebanen Bernabeu.

Permanent bænket Ifølge Niels Christian Frederiksen skal en kommende Real Madrid-målmand dog ikke gøre sig alt for store forhåbninger om at arve Casillas-tronen. I hvert fald ikke i den nærmeste tid.

- Casillas regner de med skal stå, til han bliver omkring de 40 år, fortæller han. Vil det så være klogt af Kasper Scmeichel at skifte til Real Madrid?

- For Thomas Gravesen var det jo ikke. Han smadrede sin karriere ved at skifte fra Everton til Real Madrid. Men omvendt, hvis Real Madrid henvender sig, skal man vel ikke sige nej til sådan en klub. Tænk nu, hvis Iker Casillas brækker benet, så står man pludselig for verdens største fodboldhold. Det er en kæmpe mulighed, man kun får en gang i livet, siger Niels Christian Frederiksen, der altså godt kan forestille sig en ny dansker i kongeklubben. Selvom Kasper Schmeichel i tidligere klubber har klaget over en reservetjans.

- Det er i Kasper Schmeichels niveau, at de skal have en reservemålmand. De kan jo ikke hente en Buffon eller en anden, som er på niveau med Casillas. Så aldersmæssigt, erfaringsmæssigt og i forhold til hans evner er Schmeichel en fin målmand at få til Real Madrid som cover for Iker Casillas. Og jeg vil da tro, at man kan strikke en aftale sammen med Schmeichel, hvis man så lover, han skal stå i den spanske pokalturnering, vurderer han.

Intet er dog endnu konkret, og i spansk presse peger pilen i øjeblikket også primært mod Zaragozas Roberto (26 år) og Osasunas Andres Fernandez (25 år). Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Kasper Schmeichel.