Traditionsklubben Vejle Boldklub kæmper for livet. De røde er bare syv dage fra konkurs

’Jyllands Rubin’ er ikke meget værd nu. Vejle Boldklub er bare syv dage fra en konkurs, der vil sende de tidligere danske mestre hovedkulds ned i Danmarksserien som kulmination på en blodrød deroute for et hold, der var engang.

Thomas Gravesen, Allan Simonsen, Ulrik le Fevre, Steen Thychosen og John Sivebæk har spillet i Nørreskoven for at nævne et lille udvalg af et stort kabinet af markante fodboldspillere, der har trukket i Vejle-trøjen.

Men Vejle har ikke tilhørt det bedste fodboldselskab siden sæsonen 2008/09, og til trods for en kortvarig fusion med Kolding er det i de seneste år ikke blevet til mere end hensigtserklæringer og en stadig mere og mere udfordret økonomi, fordi det sportslige udbytte ikke har været som håbet.

Og nu er Vejle blevet indhentet.

- En lang kamp over 10 år har været ført, og vi har sammen lavet en fornuftig sponsorforretning og opbygget et fantastisk erhvervsnetværk, uanset hvordan sporten har præsteret, men vi må erkende, at vi ikke har opnået positive regnskabsresultater på grund af, at de sportslige mål ikke er blevet opfyldt gennem årene, udtaler formand Lars Skou, der træder tilbage ved månedens udgang.

- Der ligger en ’dyne’ over VB med hensyn til de sportslige resultater. Måske fordi alle inkl. medarbejdere og omgivelser tænker, at VB er en storklub. Det var vi, men det er vi ikke i dag. Sulten har forladt Nørreskoven.

Helt så enkelt er det ikke ifølge den tidligere landsholdsspiller Jacob Laursen. Han trådte sine fodboldmæssige barnesko i Vejle, før han skiftede til Silkeborg og videre til Premier League og Derby.

Han har stadig sin faste gang i Vejle Boldklub som fodboldrådgiver og ’ven af huset’, og fodboldeksperten er ærgerlig over situationen, men ikke overrasket.

- Det er en katastrofe for dansk fodbold. Intet mindre end en katastrofe. Klubben er så rig på traditioner, har en fantastisk talentudvikling og et veludviklet erhvervsnetværk, så når det ikke kan lade sig gøre at drive en fodboldforretning i en relativ velhavende og ressourcestærk del af landet, er der ganske enkelt noget galt, siger han.

- Der er folk i Vejles organisation og bagland, som er virkelig dygtige og arbejder ihærdigt for at få tingene til at lykkes, men der må også være nogen på de ledende poster, der nu spørger sig selv, om det virkelig var nødvendigt at blive ved med at ansætte flere og flere folk og se stort på budgetterne, siger Jacob Laursen.

Toneangivende erhvervsfolk i Vejle-området, der ikke ønsker at stå frem, lader forstå, at man ikke længere tror på et fodboldprojekt på de kanter, hvorfor en redningsplan synes at have dystre udsigter.

- Det er ikke længe siden, at man var ude med hatten i hånden og indhente nogle millioner i foråret. Det kan være en tilsvarende dommedagsretorik, man bruger nu for at få folk til at hjælpe, men et par millioner her og nu udskyder bare problemet. Reelt skal der en indsprøjtning på 30 millioner til, før man for alvor kan drømme om et etableret hold i Superligaen, vurderer Jacob Laursen.