OB brød stimen af nederlag, da den fynske klub på hjemmebane slog ineffektive AGF med 2-1 i Alka Superligaen.

Odense. AGF pressede og pressede i fredagens kamp i Alka Superligaen ude mod OB, men de kunne ikke for alvor skyde hul på fynboernes stærke målmand, Sten Grytebust.

I stedet løb OB med den første sejr i syv kampe. 2-1 blev det på mål af Frederik Tingager og svenske Rasmus Jönsson. Mustafa Amini reducerede for AGF i slutfasen.

OB har været inde i en frygtelig stime i Superligaen, hvor klubben før den længe savnede sejr stod noteret for seks nederlag på stribe og ikke havde scoret i 487 minutter.

Både OB-træner Kent Nielsen og spillerne havde inden opgøret åbent erkendt, at de var ramt på selvtilliden, og så er eneste mirakelkur en sejr.

Det skulle gå ud over AGF, der heller ikke ligefrem sprudler af selvtillid efter blot en enkelt sejr i ni kampe, men AGF-træner Glen Riddersholms mandskab har dog løbende fundet vej til netmaskerne.

At OB var ramt på selvtilliden, var tydeligt i kampens første fase. Fynboernes spillere konkurrerede nærmest om at lave den største fejl, og det gav AGF bolden nærmest konstant.

AGF'erne kom da også frem til flere store muligheder, primært efter fynske fejl, men skarpheden manglede, og så kunne OB stille og roligt æde sig ind i opgøret.

Kort før pausen - efter 527 minutter uden mål - kom den fynske forløsning så. Frederik Tingager kom højest på et hjørnespark og headede OB'erne til en pauseføring.

De gæstende AGF'ere kom stærkt ud efter pausen og satte OB under pres igen, men præcis som i første halvleg forsvarede hjemmeholdet sig godt, og stille og roligt arbejdede de sig igen tilbage i kampen.

Og da Rasmus Jönsson med 20 minutter igen elegant svingede bolden op i fjerneste målhjørne, begyndte troen på fynsk sejr for alvor at sprede sig på tilskuerpladserne i Odense.

Troen blev lidt mindre med 12 minutter igen, da Mustafa Amini reducerede, men tættere på kom AGF ikke.

Sejren letter presset på OB og sender fynboerne op som nummer 12, mens AGF stadig er nummer ni i Alka Superligaen.