En scoring efter et vildt langskud bragte AaB i problemer, men en indskiftning reddede nordjyderne, som nu er klar til 4. runde i pokalturneringen.

På papiret burde der være klar klasseforskel på Superligaens nummer tre, AaB, og NordicBet Ligaens nummer fem, HB Køge. Men når den står på kampe i Pokalturneringen er overraskelserne sjældent langt væk. Tirsdag aften var HB Køge ved at levere sådan en, for mandskabet fra den næstbedste række var i perioder ved at nedkæmpe AaB.

- Når vi når længere frem på ugen, og der er lodtrækning igen, så er jeg sådan set ligeglad med, hvordan vi kom videre, sagde AaB's cheftræner, Kent Nielsen, efter kampen til TV3 Sport 1.

Godt nok begyndte Kent Nielsens mandskab fra Nordjylland opgøret med et brag. AaB's lejede Wolfsburg-svensker, Rasmus Jönsson, blev fornemt spillet fri og helt alene med HB Køges keeper forsøgte han at liste bolden i mål med et snedigt spark med venstrefoden. Bolden var så små på vej forbi mål, indtil Kasper Kusk kom glidende i det våde græs og prikkede bolden over målstregen. Dermed var AaB foran 1-0 allerede efter små to minutter.

Men selvom HB Køge til dagligt spiller i den næstbedste danske række, så lod det sig ikke kyse af den umiddelbare niveauforskel. Hjemmeholdet investerede mere i duellerne, viste aggressivitet og satte i den grad Aab under pres. I sidste ende var det dog enkeltmandspræstationen der skulle til for at skabe lighed i kampen.

HB Køges lille angriber Jeppe Kjær modtog bolden lige på den anden side af midten. Normalt vil man bare tage den til sig for så at spille den videre omgående og selv løbe i boksen, men Jeppe Kjær var altså i humør til at vise sig frem foran Superligamandskabet. Derfor forsatte han sit løb med bolden, rundede tre AaB-spillere, inden han hamrede kuglen i kassen fra 40 meters afstand. Keeper Nicolai Larsen var uden chance, da skuddet sejlede ind i det fjerneste målhjørne.

AaB's cheftræner, Kent Nielsen, kunne godt se fiaskoen komme snigende, og så begyndte han at sende sine indskiftere på banen. Nicolaj Thomsen var en af dem, da han midt i anden halvleg kom på græs i stedet for Anders Due. Det skifte var velvalgt set gennem AaB-briller, for kort tid efter sit indhop scorede Thomsen til slutresultatet 2-1 til AaB.

- Ser man på mængden af boldbesiddelse, var det ikke fortjent, men ser man på evnen til at skabe chancer, så var det, sagde Kent Nielsen.

Dermed er AaB altså klar til fjerde runde. Først onsdag finder holdet ud af, hvem der kan komme i spil der, når flere af de resterende mandskaber i Pokalturneringen skal i kamp.