Chelseas nye angriber Demba Ba nettede to gange i 4-1 sejr over Southampton i FA Cup'en

Torsdag blev Demba Ba officielt præsenteret som Chelsea-spiller, efter Champions League-mestrene matchede frikøbsklausulen på 65 mio. kr. i Newcastle.

Og blot to dage senere fik Senegal-angriberen lørdag en sand drømmedebut i Chelsea-trøjen med to kasser, da London-klubben besejrede Southampton med 4-1 i FA Cup'en.

Chelsea-manager Rafael Benitez havde valgt at spare profiler som Fernando Torres og Frank Lampard til opgøret, og valgt at satse på en lyndebut til Demba Ba. Nyindkøbet skuffede ikke, da han efter 35 minutter udlignede Southamptons tidlige føringsmål.

Demba Ba var også manden bag Chelseas fjerde mål, da han scorede til på 4-1 efter fornemt forarbejde af Juan Mata. Frank Lampard afsluttede målfesten med en 5-1 scoring på straffespark. Som det blev nævnt på det sociale medie Twitter kom Demba Ba's første Chelsea-mål 7 måneder 18 dage og 23 timer hurtigere end Fernando Torres første mål i klubben.

Så alt i alt ligner Demba Ba den perfekte afløser for Didier Drogba, som har manglet i perioder i Chelseas sæson hidtil.

Knap så godt går det for den tidligere FCK-træner Ståle Solbakken, der fik føjet endnu et nederlag til statistikkerne, da Wolverhampton skuffende tabte 0-1 til Luton, der ligger adskillige rækker under Wolves.

En fyreseddel til nordmanden er givetvis kommet nærmere.

Favoritterne Manchester City havde ikke de store problemer med at vinde let over Watford med 2-0, hvor Carlos Tevez og Gareth Barry stod for scoringerne.