KØB PLUS!

Drillo-søn udtaget til dansk landshold

Så fik vi en Drillo på det danske landshold

Så fik Egil Drillo Olsen endelig indflydelse på dansk landsholdsfodbold. Sådan indirekte. I går udtog DBU Danmarks første landsholdstrup i futsal, og landstræner Aroldo Strack har udtaget Drillos søn, Rasmus Petersen.

Den norske landstræners danske søn spiller i BGA, der netop er blevet danmarksmestre i futsal, og Egil Drillo Olsen var da også en stolt far, da sporten.dk  fangede nordmanden for en kommentar.

- Jo, jeg har snakket med Rasmus om udtagelsen. Det er vældigt flot og glædeligt, siger Drillo, som herefter stopper al snak om sin søn, da det hører ' privatlivet til'.

Rasmus Petersen selv vil gerne fortælle, at hans berømte far er stolt over, at sønnen nu skal trække i en dansk landsholdstrøje.

- Vi snakkede om det, og han er da helt sikkert stolt, siger Rasmus Petersen, der glæder sig over udtagelsen.

- Jeg er glad for at blive udtaget, det er jo det største, man kan opnå inden for den sportsgren, man elsker. Vi har ventet på, at vi kunne få et landshold i lang tid, så det er helt sikkert positivt, siger Petersen og fortsætter:

- Hvis jeg skal være lidt kritisk synes jeg, at DBU har været lidt for længe om det. De eneste lande, der ikke deltog ved kvalifikationen til det sidste EM, var Danmark og San Marino. Det taler vist for sig selv, siger han.

DBU satser stort på futsal, indendørs fodbold uden bander, der er eksploderet i popularitet i Europa, efter at det i mange år har været enormt i Sydamerika, hvor de største brasilianske stjerner som Ronaldinho og Rivaldo startede med at spille futsal, og hvor der er professionelle futsalklubber og -ligaer.

Men også i Sydeuropa, hvor Cristiano Ronaldo også har forfinet sine evner ved at spille futsal.

- Vi mangler en del i forhold til de østeuropæiske lande, og vi kan slet ikke måle os med de italienske, spanske og portugisiske landshold, siger Petersen, der med sin klub BGA har deltaget i Champions League for futsal-klubber.

- Vi har spillet CL i fire år i træk nu, og det har været en blandet fornøjelse.Vi er aldrig gået videre fra kvalifikationsrunden, men vi har da været tæt på. Sidst tabte vi faktisk til et norsk hold, så selv Norge er vi også en smule efter, siger Petersen.

- Men det har været meget lærerigt i CL, for vi har spillet mod spillere, der er deltids-og fultidsprofessionelle.Det udvikler os jo. Herhjemme er det jo primært spillere, som spiller i udendørs klubber og har futsal som en slags vintersport, siger Rasmus Petersen, der håber på, at landsholdet kan skabe opmærksomhed i den brede befolkning.

- Det, der skal til, for at vi kan blive bedre internationalt er, at der kommer mere fokus på det. Langt flere danskere skal have kendskab til det, for mange ved ikke, hvad det er. Og hvis vi kan få nogle deciderede futsal-klubber, ville det betyde meget.