KØB PLUS!

Dommerskandale: Gav to gule kort - men intet rødt

Slem dommerfejl vækker opsigt i engelsk fodbold.

To gule kort betyder farvel og tak. Det er de færreste fodboldkendere vist i tvivl om.

Alligevel fik Jeremy Helan fra den engelske Championship-klub Sheffield Wednesday lov til at spille videre, selvom han lørdag modtog to advarsler i kampen mod Huddersfield.

Efter otte minutters spil fik Wednesday-profilen sin første advarsel, og efter 25 minutters spil var den gal igen.

Men da dommer Mick Russell fiskede det gule kort op af lommen for anden gang, blev det ikke efterfulgt af det røde kort. Dermed kunne Jerry Helan spille kampen til ende og hjælpe sin nedrykningstruede klub til et vigtigt point. Kampen endte 0-0.

Episoden har siden vakt store furore i England, hvor dommerpræstationerne ofte er til debat.

- Han (dommeren.red.) har formentlig skrevet det forkerte nummer ned i sin bog, hvilket er rystende. Det burde ikke ske i Championship-fodbold, rasede Huddersfield-manager Simon Grayson efter kampen.

Efter kampen udsendte det engelske dommerforbund en pressemeddelelse, hvor det blev forklaret, at dommer Mick Russell havde noteret Jerry Helans holdkammeret Michail Antonio i forbindelse med den første advarsel.

Den graverende fejl får nu det engelske dommer- og fodboldforbund til at overveje sanktionsmuligheder mod den uheldige dommer og hans linjevogtere.

- Dommeren har efterfølgende indrømmet at have begået en klar fejl, og dommerforbundet og fodboldforbundet har nu brug for at få fastslået, hvorfor fejlen opstod og hvilken sanktion, hvis nogen, der skal rettes mod kampens dommere.
 

Læs også: