Danmarks Idrætsforbund (DIF) roser myndighedernes arbejde i forbindelse med danmarkshistoriens første retssag om matchfixing.

Tirsdag fandt Østre Landsret en 29-årig mand skyldig i sagen om et par fodboldkampe i 1. division i 2010, hvor resultatet var aftalt på forhånd.

Hos DIF er man ked af sagen og erkender, at idrætten ikke kan bekæmpe matchfixing alene.

»Vi er naturligvis meget kede af sagen, da matchfixing er et forfærdeligt uvæsen, som ødelægger sporten. Når det er sagt, så er vi meget tilfredse med politiets og myndighedernes seriøse arbejde.«

»Dommen viser, at ikke kun idrættens organisationer, men også politiet og myndighederne tager matchfixing meget alvorligt og slår ned på de personer, som er involverede,« siger administrerende direktør i DIF, Morten Mølholm, i en pressemeddelelse.

Kampene involverede Hvidovre, og et par år senere gik manden til politiet og fortalte om, hvordan han sammen med en ven og fire spillere fra Hvidovre havde aftalt, at klubben skulle tabe to kampe.

Manden trak siden sin tilståelse tilbage.

I DIF er man glad for signalværdien i tirsdagens dom.

»Der er tale om en principiel sag. Dommen er den første i det strafferetlige system i en matchfixingsag i Danmark, og den kommer derfor til at være retningsvisende for eventuelle fremtidige sager.«

»Derfor er vi også glade for signalet om, at det her er meget alvorligt, og at man bliver straffet for at fixe sportskonkurrencer,« siger Morten Mølholm.

/ritzau/