Der kommer fint besøg i Michael Laudrups Swansea søndag eftermiddag, når en institution kommer til byen.

370 kilometer via tre forskellige motorveje. Det er ruten, Manchester Uniteds luksuriøse røde spillerbus har tilbagelagt for at nå frem til det sydlige Wales og havnebyen Swansea. Her ruller bussen med Sir Alex Ferguson, Robin van Persie og Wayne Rooney tidligt på eftermiddagen søndag op foran Liberty Stadium til det, der for ’De røde djævle’ blot er en udekamp som alle andre.

For Michael Laudrups hjemmehold er det alt andet end dét. Selv om den danske manager forsøger at tone kampen ned, er det noget helt specielt, når Manchester United er i byen. United er ikke Cirkus Arena eller Benneweis - United er Cirque du Soleil.

- Det er den store kæmpe, der kommer forbi, når United kommer til byen. Det giver vanvittig meget blod på tanden. Der er en enorm begejstring omkring den kamp. Det sitrer i byen, tilhængerne råber højere og vildere end normalt. Ja, det er en begivenhed i sig selv, fortæller målmanden Brian Jensen, der som målmand i den engelske klub Burnley selv har stået midt i manegen i Cirkus United.

Sejr, sejr, sejr

Men ét er omgivelserne og reaktionerne herfra. Noget andet er stemningen og de følelser, der bobler, når man som spiller pludselig stirrer direkte ind i den røde trøje og emblemet med djævlen, treforken og træskibet. En kamp mod Manchester United tænder en ild, som ikke findes til daglig. Man spiller ikke bare mod en af verdens allerstørste klubber med nogle af klodens bedste spillere. Nej, i 90 minutter er man også aktiv medvirkende på en scene, som har en hel fodboldverdens opmærksomhed, ’De røde djævles’ scene.

- Når United kom forbi, ville vi gøre så meget for at vinde, at vi spillede over evne, siger den netop pensionerede Superliga-spiller Henrik ’Tømrer Pedersen,’ der som Bolton-spiller løb ind i Manchester United flere gange.

- Man kan ikke lade være med at sætte sig ekstra op imod dem. Man vil så gerne vinde, fordi de er United, og fordi de har haft så stor succes. Det, United har opnået er noget helt specielt. Selv om City er forsvarende mestre, og Chelsea er store, er United de største. Deres kvaliteter er så enorme, supplerer den tidligere FC Midtjylland-spiller Winston Reid, der i dag er fast mand på West Hams Premier League-hold.

For bare tre uger siden holdt den dansk/newzealandske midterforsvarer Javier Hernandez, Robin van Persie og Wayne Rooney til et enkelt mål, men det var ikke nok til at få point mod Premier League-duksen. Det har Brian Jensen til gengæld fået. Hans første hjemmekamp i Premier League var mod Manchester United - og den gav en sejr.

- En sejr over Manchester United smager bare bedre. Du ved, at hvis du har fået point mod Manchester United, har du gjort det fantastisk, forklarer målmanden.

Vindermentalitet frem for alt

Manchester United er ikke usårlige. Men Michael Laudrup er ikke bare oppe imod en klub, der tilfældigvis har vundet alt, der er at vinde og gennem 20 år har domineret engelsk og til tider også europæisk fodbold. Den danske Swansea-manager byder’ velkommen indenfor’ til en verdensomspændende institution, der er gennemsyret af ét begreb - vindermentalitet.

- De tror på, at de kan vinde til det allersidste, og det har smittet af på klubbens mentalitet, siger Henrik Pedersen, mens Brian Jensen uddyber.

- Manchester United og klubbens spillere ved nøjagtig, hvad de skal gøre for at vinde. Det er forskellen på dem og alle andre hold. De er vindere. United er det bedste hold i verden, og de har en aura, der passer til det. De får tingene gjort. Selv når de spiller dårligt, vinder de. De er så vant til at vinde, at det ligger dybt i klubbens DNA. Det mærker man, når man står overfor dem, forklarer han.

I Michael Laudrups første møder med engelsk fodbolds giganter har Swansea besejret Liverpool og Arsenal, mens man fik uafgjort mod Chelsea og tabte til Manchester City. Nu venter den største af dem alle på den, når den røde bus ruller ind i Wales.