Derfor vil han arbejde for 'den gale mand': Solskjær scorer kassen i Cardiff

Ifølge flere eksperter kan Ole Gunnar Solskjær se frem til en gedigen lønseddel, når han begynder hos sin nye arbejdsgiver, Cardiff.

Torsdag blev aftalen, efter flere dages kraftige spekulationer, så endeligt officiel. Ifølge den norske avis VG har Solskjær har skrevet under på en særdeles lukrativ såkaldt 12 måneders 'rullende kontrakt' til en værdi af minimum 25 millioner kroner. Dertil kommer eventuelle bonusordninger. Kontraktformen er ikke ukendt i fodboldverdenen.

Således er det noget nuværende FC Bayern-træner Pep Guardiola i et par sæsoner praktiserede i FC Barcelona under dække af at ville være sikker på at konstant at være motiveret.

Kontraktformen giver dog også den mulighed, at Solskjær kan komme ud af sin kontrakt, hvis samarbejdet med den til tider gale klubejer i Cardiff Vincent Tan, viser sig at være for uoverskueligt for den unge manager. Og hvis ingen af parterne ønsker at afbryde samarbejdet efter en sæson, løber kontrakten automatisk en sæson yderligere.

- Det er en interessant sag. Bestyrelsesformanden siger, at det passer begge parter, men aftalen skaber postyr, fordi det kan tolkes som tøvende, siger fodboldjournalist Rob Phillips fra BBC Wales til VG.

Tøven er dog ikke tilfældet, forklarer Solskjær:

- Når du er manager, så er det vigtigt, du præsterer og har dialog med ejerne. Kontrakten er jeg rigtig godt tilfreds med, og vi har snakket om, hvad der skal ske i fremtiden, siger den norske manager på VGs spørgsmål om, hvorfor han ønskede den form for kontrakt.

Avisen mener også at vide, at Solskjær med løn, bonusser og markedsrettigheder kan se frem til en ugentlig check på i omegnen af halv million danske kroner, hvilket altså giver en årsløn på mellem 25 og 26 millioner danske kroner. En løn, der nærmer sig et særdeles anstændigt niveau for selv aktive spillere i de bedste europæiske ligaer.

Den 40-årige eks-Manchester United-stjernes første opgave på bænken bliver lørdagens vanskelige udekamp mod Newcastle i FA Cuppen.

Læs også: