Spillerforeningen og Brøndby har forsøgt at forhandle sig frem til en løsning i feriepenge-sagen, men parterne kunne ikke blive enige, og derfor ender sagen i retten.

____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>Stridens kerne er manglende betaling af pension og feriepenge til 61 nuværende og tidligere Brøndby-spillere til en samlet værdi af op mod 24,5 millioner kroner.

Ifølge Spillerforeningens direktør Mads Øland var det umuligt at blive enige om en løsning, hvorfor sagen nu ender i Fodboldens Voldgiftsret.

- Der har været forhandlinger, som jeg ikke kan udtale mig om. Men de (Brøndby.red.) har optrådt meget professionelt og seriøst i forhandlingerne. Der er en uenighed på det juridiske om, hvorvidt der skal betales pension og feriepenge. Og det gør så, at vi ender i retten, siger han til sporten.dk.

Helt konkret vil der d. 22. juni blive påbegyndt tre sager med Peter Madsen, Martin Ericsson og Thomas Rasmussen, hvis afgørelse vil danne præcedens for alle andre sager i Brøndby og resten af Superligaen.

Det er ingen hemmelighed, at Brøndby lige nu kæmper med en trængt økonomi, og i sidste måned udtalte aktieanalytikeren Martin Lykke til Ekstra Bladet, at Brøndby kan være truet af konkurs.
Derfor vil et eventuelt krav om at betale 24,5 millioner kroner tilbage uden tvivl gøre ondt i Brøndby.

Er I klar til at føre jeres krav igennem, selvom det potentielt skulle kunne true Brøndby med konkurs?

- Sådan kan vi jo ikke tænke. Vi startede denne her diskussion i 2009, hvor vi blev opmærksomme på, at der var nogle fejl. Og nu fører vi vores krav igennem. Men vi har også været med til at lave redningsplaner for klubber tidligere, og det vil vi også gøre fremadrettet. Men vi vil ikke blande det sammen med, om vi skal gennemføre vores krav. Når vi mener, at der er nogle, der mangler at få deres pension og feriepenge, så sørger vi for, at vores medlemmer får det, de har krav på.

Så I står fast på jeres krav trods eventuelle konsekvenser for Brøndby?

- Ja, for vi blander ikke de to ting sammen. Så vil man som fagforening aldrig kunne gennemføre krav. Vi må inddrive de penge, vi mener, der er krav på. Og heldigvis er der meget sjældent sammenhæng mellem, at en efterbetaling medfører likviditetsproblemer, siger Mads Øland, der ikke tror på, at sagen i sidste ende kan true Brøndby med konkurs.- Nej, det tror jeg ikke. Efterbetalinger er da altid kedelige i en virksomhed, men fagforeningers lod er nu engang at holde styr på, at medlemmerne får det, de har krav på ifølge vores overenskomst. Man må holde de aftaler, man laver, fastslår han.