KØB PLUS!

Derfor overvejer Laudrup ikke Real

Den spanske avis Sport hævder, at Michael Laudrup er favorit i Real Madrid, hvis Mourinho bliver fyret. Selv tager den danske Swansea-manager det roligt

Michael Laudrup valgte det diplomatiske svar, da han på gårsdagens pressemøde blev konfronteret med historien om, at han skulle være blevet kørt i stilling som José Mourinhos efterfølger på trænerposten i Real Madrid.

- Jeg kan ikke tænke på eventuelle fremtidige job nu. Lige nu er der så meget at tænke på her i Swansea, at det slet ikke er noget, jeg overvejer, sagde Michael Laudrup ifølge BTs walisiske pressekilder, der var med ved seancen.

Dagen i går begyndte ellers hæsblæsende for Swanseas danske manager. Den spanske sportsavis Sport havde som dagens tema og forsidehistorie, at Michael Laudrup ifølge skal være Real Madrid-præsident Florentino Perez’ foretrukne emne til at afløse José Mourinho, hvis klubben skulle lide den tort at blive sendt ud af pokalturneringen efter denne og næste uges kampe mod Valencia.

Allerede nu har Real Madrid sat flere point til end i hele sidste sæson, og med 18 point op til Barcelona er der ikke plads til José Mourinhos seneste udskejelser, hvor han både har begivet sig ud i opgør med klubikonerne Iker Casillas og Sergio Ramos og gjort sig uvenner med den højt skattede ungdomschef, Alberto Toril. Slet ikke når Real Madrid igen og igen må kigge op mod Barcelona for at se alle de positive historier forsvinde ind i konkurrenternes lejr, og klubben derfor af både sportslige og kommercielle hensyn ønsker at fortælle nye positive historier om sig selv.

Derfor, mener Sport, er Michael Laudrup, der i sidste uge kom ind på tredjepladsen over fansenes højeste ønske som efterfølger til Mourinho, tættere på jobbet i Real Madrid end nogensinde, og Canal9s danske kommentator og tætte iagttager af spansk fodbold, Niels Christian Frederiksen, er overbevist om, at der er noget om sagen.

- Denne gang lugter det ikke bare af fisk. Denne gang er det hvalen Hvalborg, der er på færde. Laudrup er topkandidat til posten nu. Real Madrid kan ikke få Rafael Benitez fra Chelsea på nuværende tidspunkt. Arsène Wenger bliver i Arsenal, Joachim Löw render ikke fra Tysklands landshold og Jürgen Klopp (Dortmund-træner, red.) render heller ingen steder. Men Laudrup kan Real Madrid få billigt i Swansea. En mand, der kan spansk og ved alt om spillestilen i Real Madrid. Han vil uden videre kunne gå ind i Real Madrid og i et samarbejde med ungdomschefen, Alberto Toril, om ungdomsarbejdet i Real Madrid, siger Niels Christian Frederiksen.

Det er velkendt, at Florentino Perez i høj grad er interesseret i popularitetsmålinger som den, der blev foretaget i sportsavisen Marca forleden, hvor Laudrup blev nummer tre efter Benitez og Löw, men for at komme videre fra meningsmålinger til realiteter, mangler der noget endnu. BT talte i går med Michael Laudrups agent, Bayram Tutumlu, der afviste at kommentere sagen, men blot opfordrede Real Madrid til at gå de officielle veje, hvis klubben mener det alvorligt.

- Michael Laudrup er træner i Swansea, og hvis Real Madrid vil have ham, må den kontakte Swansea. Jeg vil ikke spekulere i noget, og jeg har ikke flere kommentarer, sagde Bayram Tutumlu.

Og der hænger historien så. Indtil videre er Michael Laudrup rigtigt nok stadig træner i Swansea, og i aften står han i spidsen for klubben i FA Cup-omkampen mod Arsenal. I går forsikrede klubbens formand, Huw Jenkins, at Laudrup bliver til sommeren 2014, og sådan siger den slags personer jo altid, men Real Madrid mangler så også at spille returkampen mod Valencia i næste uge og ryge endeligt ud af Copa del Rey, før historien bliver aktualiseret.

Dertil, siger skeptikerne (der også undrer sig over, at det er den Barcelona-baserede avis Sport, der bringer historien), ville Florentino Perez aldrig fyre Mourinho, der har en kæmpe fyrings-bonus i kontrakten, på baggrund af et pokalexit, for han er stadig manden, der kan sikre Real Madrid Champions League-trofæet med den nuværende trup, ligesom Perez hellere vil vente og gå efter Rafael Benitez, hvis ikke hans kontrakt bliver forlænget i Chelsea til sommer.