KØB PLUS!

DBU trækker i den røde tråd

KOMMENTAR

Jess Thorup er ikke det mest oplagte valgt som dansk U21-landstræner. Han er hverken den Morten Wieghorst-type, der bliver ansat for at blive kørt i stilling som en potentiel kommende A-landstræner, eller en Thomas Frank-type, der er en mand af DBU's udviklingssystem med fokus på en fastholdelse af Den Røde Tråd.

Men man tager fejl, hvis man tror, at DBU har ansat en U21-landstræner, der helt bryder med den velkendte filosofi. Da jeg på Twitter skrev, at DBU med ansættelsen klippede Den Røde Tråd, var jeg nok for kæk, men det er et træk i tråden, der fører den i en lidt mere direkte og noget mindre DBU-skolet retning.

I sin aktive karriere var Jess Thorup et mesterværk skabt til luftspillet. Som tagetmand var han fænomenal i afspillet, og under Ove Pedersen var han spilleren, der skabte plads og sendte bolde videre til små, hurtige angrebsmakkere som Fredrik Berglund og Tommy Bechmann.

Det var direkte angrebsspil, når det var bedst, og i to en halv meters højde, var der ingen, der kunne matche Thorup.

Man bør bare ikke forveksle spilleren Jess Thorup med træneren Jess Thorup. Ikke fordi Jess Thorup er fra Morten Wieghorst, Kasper Hjulmand eller Keld Bordinggaards trænerskole, for han er stadig det mere direkte angrebsspil og den kontante defensiv, men under hans ledelse har Esbjerg udviklet til et af de mere interessante, offensivt indstillede og - ja - boldbesiddende hold.

Under sidste sæsons ophold i 1. division greb Esbjerg muligheden for at ændre på konceptet og blev et dominerende hold, hvilket resulterede i en suveræn oprykning til Superligaen. Her har holdet i denne sæson naturligvis haft sværere ved at dominere sine modstandere, men har dog forsøgt at fastholde stilen, hvilket har været helt naturligt med spillere som pasningssikre og udfordrende spillere som Magnus Lekven, Martin Braithwaite, Yussef Toutouh og brødrende Ankersen blandt truppens vigtigste folk.

Uvæsentligt er det heller ikke, at Jess Thorup i Esbjerg har været dygtig til at integrere klubbens talenter og i øvrigt har stillet med efterårets næstyngste gennemsnitsalder i startformationen, der med 24 år og 195 dage bare er to dag ældre end AaB-snittet.

Jess Thorup er et overraskende valg. Han er ikke en kommende A-landstræner, før han eventuelt har været ude i en stor klub. Han er ikke et direkte produkt af DBU-skolen. Men det kan såmænd også være sundt nok. Begge dele.

Din kommentar

Kommentarer

EN JYDE?? Giv os FAXE

Skrevet af Anonym, Søndag den 24. februar 2013, 01:07

Tror stadig FAxe ville være et bedre bud. Han var hovedingrediensen i vor storhedstid i BIF da vi stadig var et hold der kunne buldre med de bedste som barcelona!!

Kender jeg torup ret ser han ikke mod vestegnens talenter når holdkortet skal sættes. næh nej jeg frygter han udtager den ene jyde efter den anden. garanteret vi får ankersen brødrer, tutu og andre plattenslagere.

har kun en ting at sige: FORZA BIF!!!!!

MVH

JOHNNY KOCH HANSON!!!!!

Endelig nogle nye øjne

Skrevet af Anonym, Lørdag den 23. februar 2013, 20:52

Fint med noget nyt blod udefra.

Det kan godt udefra virke lidt indspist i DBU-toppen. Som om "brøndby-lyngby-juntaen" går og klapper hinanden på ryggen, mens de giver hinanden ret i at en boldbesiddende 4-3-3 er den eneste vej i talentudviklingen.

Forhåbentlig kommer der med Thorup nogle kritiske øjne på talentarbejdet i DBU.

Kritiske øjne på "Den Røde Tråd" er desværre fraværende i dansk sportspresse