KØB PLUS!

DBU: Første gang vi straffer så hårdt

Det er første gang, at DBU straffer en klub ved at fratage dem retten til at spille uden tilskuere på hjemmebane

DBU har aldrig straffet en klub, så den skal spille for tomme tribuner. DBU mener, at hændelsen var så voldsom, at man måtte tage den hårde straf i brug. 

- Vi kommer med denne kendelse desværre til at flytte grænsen for sanktionering af tilskuer-uroligheder. Men de scener, vi var vidner til på Brøndby Stadion, var i sig selv så grænseoverskridende, at de berettiger anvendelsen af denne sanktionsmulighed, siger formanden for DBUs Disciplinærudvalg, advokat Jens Hjortskov på unionens hjemmeside og uddyber:

- Det er vores formål med kendelsen at ramme den arrangerende klub for dens helt utilstrækkelige sikkerhedsforanstaltninger og manglende evne til at gribe ind, da urolighederne udviklede sig. Og det er samtidig vores mål at sanktionere de såkaldte fans, der står bag urolighederne, siger han.

Hjortskov håber på, at den hårde straf vil medføre større selvjustits blandt fansene.
 
- Vi må erkende, at dem, der virkelig vil uroen frem for fodbolden, givetvis er temmelig ligeglade med de bøder, deres favoritklub tildeles på grund af deres opførsel. Derfor må vi gå skridtet videre og udelukke de dårlige tilskuere - men desværre også til de gode tilskuere - i op til tre kampe. På langt sigt er det vores forhåbning, at det også kan medvirke til en større selvjustits blandt publikum, 

  

Afstemning

Læs også: