Torsdag blev en skidt dag for norske Rosenborg og svenske Elfsborg i Europa League-kvalifikationen. Danskerklubberne tabte begge til to upåagtede modstandere. Én spiller formåede dog at forsvare den danske ære.

Det gjorde Lasse Vibe nemlig for IFK Göteborg, da han satte scoringen til 1-0 ind i deres 3-0-sejr over den ungarske klub Győr på udebane i første kampe i anden kvalifikationsrunde.

Scoringen blev sat ind allerede i kampens ottende minut og gav derfor holdet fuld kontrol over kampen, hvor de i det hele taget virkede meget overlegne.

For de øvrige danskere, der var i aktion, blev det en svær aften. Rosenborg, der både havde Mike Jensen og Tobias Mikkelsen med fra start, var helt ved siden af sig selv i kampen mod irske Sligo Rovers, der i Trondheim vandt 2-1.

Mike Jensen blev skiftet ud efter 70 minutter, og fra bænken kunne han se holdkammerater reducerer til 1-2.

Mikkel Beckmanns Elfsborg havde ligeledes svært ved at få tingene til at køre. De tabte på hjemmebane med 0-1 til Inter Baku fra Azerbaijan.

Dermed kræver det meget fra Elfsborg og Rosenborg, hvis de skal videre fra anden kvalifikationsrunde.

Returkampen for alle tre hold bliver spillet på torsdag i næste uge. Herefter venter tredje runde, mens holdene også skal gennem en playoff-runde, før de kan kalde sig deltagere i Europa Leagues gruppespil.