Det var ikke kun Esbjerg, der torsdag sparkede sig videre i Europa League-kvalifikationen. Der blev også til dansk succes på andre fodboldbaner. Mens Mikkel Beckmann og Elfsborg måtte gennem en nervepirrende straffesparkskonkurrence, blev Mike Jensen dobbelt målscorer for Rosenborg.

Elfsborg, der udover Beckmann også havde målmand Kevin Stuhr Ellegaard med i hele kampen, havde tabt den første kamp mod Inter Baku med 1-0. Derfor var de pisket frem på banen i udekampen. Og svenskerne fik allerede medvind efter tre minutters spil, da mandskabet fra Azerbajdsjan fik Lasha Salukvadze udvist.

Alligevel skulle vi frem til det 45. minut, før Elfsborg kom på måltavlen. Målet var signeret af Sebastian Holmen. Det blev samtidig også den eneste scoring i både ordinær og forlænget spilletid. Derfor måtte holdene ud i straffesparkskonkurrence.

Her scorede Mikkel Beckmann, mens tre forsøg blev brændt på Kevin Stuhr Ellegaard, og dermed er danskerholdet klar til næste runde.

Det samme er IFK Göteborg og Lasse Vibe. De havde vundet første kamp mod ungarske Győri med 3-0 - og derfor betød det ikke så meget, at det andet opgør blev tabt med 0-1.

I Irland spillede Rosenborg sig også videre til tredje kvalifikationsrunde, men det holdt hårdt for danskerholdet. Irske Sligo Rovers havde vundet den første kamp 2-1 og kom også foran 1-0 efter 13 minutters spil. Herefter fik de kriseramte nordmænd dog lidt medvind, da først Paal Andre Helland bragte balance i regnskabet - og siden to gange Mike Jensen sparkede Rosenborg på foran i kampen og på 4-3 samlet. Det blev også resultatet.

Haugesund og Christian Gytkjær er derimod færdige i Europa for denne sæson, efter de tabte 1-3 til FK Sarajevo. Det første opgør havde nordmændene ellers vundet 1-0, men det altså var ikke nok til samlet sejr.