Ajax Amsterdams danskere spillede en vigtig rolle, da man søndag middag tog en sen sejr på 1-2 ude imod bundholdet Roda.

Det går godt for dansker-kolonien i Ajax.

Christian Eriksen og Lasse Schöne sørgede for udeholdets to scoringer, mens Viktor Fischer blev noteret for et flot oplæg, da Ajax fik reddet en 2-1-sejr hjem på udebane mod Roda. Christian Poulsen spillede også hele kampen.

Det startede ellers skidt for Ajax Amsterdam, da man kom bagud efter et kvarter. Guus Hupperts scorede på et fladt skud sat ned i det ene hjørne af målet. Knastørt sparket ind.

Resten af første halvleg var det Christian Eriksen og Viktor Fischer, der - uden at være farvet alt for meget af nationaliteten - var udeholdets bedste offensive kort.

Viktor Fischer havde et fornuftigt forsøg med hovedet, der blev reddet på stregen af Rodas målmand, mens Christian Eriksen havde flere skud fra distancen.

Netop Rodas målmand, Mateusz Prus, kom til at spille en hovedrolle i kampen. Gang på gang præsterede han den ene superredning efter den anden. Blandt andet fik han vippet en afslutning på klos hold over målet sendt af sted af den unge hollænder Danny Hoesen.

Netop Danny Hoesen måtte lade sig udskifte efter 60 minutter, hvor  en fjerde dansker kom på banen. Nemlig Lasse Schöne. Og det skulle vise sig at blive en god indskiftning.

Ajax Amsterdam sad på cirka 75 procent af boldbesiddelsen gennem hele anden halvleg, men Mateusz Prus blev ved med at afværge forsøgene.

Men med kun ti minutter igen måtte Mateusz Prus endelig, fristets man til at sige, hente bolden i eget net.

Viktor Fishcer modtog bolden midt i feltet, mens han var omringet af mange gule spillere. Alligevel fandt han Christian Eriksen, der kom i et løb ned bag forsvaret, og med en iskold afslutning med venstrebenet lagde han bolden ind ved fjerneste stolpe.

Som om det ikke var nok for stakkels Roda, så måtte de se Lasse Schöne bringe Ajax Amsterdam foran med kun tre minutter igen.

En helt fantastisk dag for klubbens danskere, der med sejren hentede vigtige point til tabellen. Med sejren bliver man på fjerdepladsen, nu kun ét point fra Vitesse på tredjepladsen.