Spillernes tillid bliver nedbrudt af sager om matchfixing, men Danske Spil så aldrig ugler i mosen, da Vejle lammetævede Hvidovre i 2010.

Dansk fodbold er en fredelig, fordragelig og velordnet andedam. Men at idyllen kan huse en slange, peger sagen om aftalt spil i en fire år gammel kamp mellem Vejle og Hvidovre på.

I alt seks personer er sigtet for at have været medvirkende til at fuske udfaldet i den fire år gamle fodboldkamp fra næstebedste række på plads. Vejle vandt kampen 5-0 efter ensidig forestilling. Og storsejren betød sekscifrede summer på tabssiden for bookmakerne.

I Danske Spil ærgrer man sig over sagen, siger informationschef Thomas Rørsig til BT.

- Øv, er den umiddelbare reaktion. Det er jo den slags episoder, som i det store perspektiv kan betyde noget for spillernes lyst til at spille.

- Det positive er, at politiet er inde over det. Vi må erkende, at vi ikke har noteret os uregelmæssigheder i den pågældende kamp. Flere af mine kolleger er blevet afhørt i forbindelse med sagen, men vi har ikke i vores system opfanget noget af det, man nu er ved at undersøge, konstaterer Rørsig.

Som andre spiludbydere benytter Danske Spil sig af et overvågningssystem, som råber vagt i gevær, så snart en enkelt kamp bliver et lovligt varmt spilobjekt.

- Men vi har videre rammer for en Champions League-kamp, end hvis det er en kamp fra den danske 1. division, hvor den samlede sum sjældent er særlig stor.

Hos Danske Spil har man været inde og kontrollere, om der blev spillet ekstraordinært højt op til opgøret mellem Vejle og Hvidovre 14. november 2010. Men angiveligt var det ikke alarmerende, siger Thomas Rørsig.

Ifølge de oplysninger, Berlingske søndag kunne offentliggøre fra sagskomplekset, er det ellers sekscifrede summer, som er blevet udbetalt for spil på kampen.

- Der er blevet spille nogle tusinde kroner på kampen hos os, men slet ikke oppe i det lag. Vi taler et "ikke femcifret beløb", fastslår Thomas Rørsig.