KØB PLUS!

Dansk topdommer: Mål, ikke offside

Den danske topdommer Claus Bo Larsen kalder Bayern Münchens scoring til 1-0 for et 'grænsetilfælde'. Men han ville også selv have anerkendt målet, hvis han havde dømt Champions League-semifinalen.

Det var helt efter bogen, når den engelske topdommer Howard Webb anerkendte Franck Riberys scoring til 1-0 for Bayern München i semifinalen mod Real Madrid.

Det fastslår den danske eks-FIFA dommer Claus Bo Larsen efter at have set situationen omkring målet igennem flere gange.

Dermed afviser han Mourinhos påstand om, at målet aldrig skulle have været anerkendt, fordi Mario Gomez stod i offside-position, da Ribery udnyttede en løs bold og kanonerede den ind til 1-0.

Men Gomez havde umiddelbart ingen indflydelse på spillet, og derfor var det korrekt at anerkende målet, fastslår Claus Bo Larsen.

- Den er tæt på. Hvis angriberen havde rørt bolden, så ville der have været klart offside, men det gør han ikke. Og målmanden er ikke generet, han har frit udsyn og kan se bolden hele vejen. Det er et grænsetilfælde og et dommerskøn, men umiddelbart ville jeg også have dømt mål, fastslår Claus Bo Larsen.

Kampen endte 2-1 efter yderligere mål af Mesut Özil for Real og Mario Gomez for Bayern til sidst.

Læs også: