Dansk komet imponerer Bayern-stjerner

Den kun 16-årige Pierre Emile Højbjerg har fået en fantomstart hos Champions League-finalisterne.

Det lignede en nærmest uoverskuelig udfordring, da Brøndby-talentet Pierre Emile Højbjerg for knap en måned siden startede op i sin nye klub Bayern München.

Men årets U-17 talent i Danmark har taget klubben med storm. Opstarten har budt på træning med førsteholdet og spilletid i tre træningskampe sammen med stjernespillere som Arjen Robben, Claudio Pizzaro og den kroatiske EM-målsluger Mario Mandzukic.

Det har givet anerkendelse blandt ledere og spillere hos Champions League-finalisterne, hvor også flere andre ungdomsspillere har været i aktion.

- Førsteholdsspillerne siger, vi skal fortsætte det gode arbejde. Det er fantastisk, siger unge Kevin Friesenbichler til klubbens hjemmeside.

Og rosen fortsætter hos Bayern-træner Jupp Heynckes.

- De har gjort det fantastisk. Takket være de unge har vi kunnet køre et rigtig godt træningsprogram, fortæller han.

Pierre Emile Højbjerg var første gang i kamp for sin nye klub i 1-0-sejren over bysbørnene Unterhaching tidligere på måneden, hvor det blev til en halvleg for den danske midtbanespiller.

Senere var den 16-årige dansker med på klubbens træningslejr i Italien, hvor han ligeledes fik en halvleg i 11-0 sejren over Trentino.

Og senest kom det foreløbige klimaks, da Pierre Emile Højbjerg fik 45 minutter mod det italienske storhold Napoli, der havde profiler som Paolo Cannavaro, Marek Hamsik og Goran Pandev i kamp.

Bayern München stillede med en stærk start-11'er, der talte navne som Arjen Robben, Anatoliy Tymoshchuk og Daniel van Buyten. Alligevel blev der i pausen plads til Højbjerg, der sammen med Emre Can var eneste ungdomsspillere i aktion for storklubben. Her afløste han brasilianske Rafinha.

- Vi holder meget nøje unge med de unge spillere. Det er talentfulde spillere, der hele tiden skal skubbes videre i deres udvikling, siger Jupp Heynckes, der har haft personlige samtaler med danskeren.

Sporten.dk har været i kontakt med Pierre Emile Højbjerg, der nu er tilbage på U19-holdet i Bayern, efter førsteholdsstjernerne er taget på træningslejr i Kina. Han bekræfter den gode start i klubben, men vil indtil videre holde sig fra medierne, indtil han er faldet helt til rette i de nye omgivelser.

 

Læs også:

Lige nu på BT PLUS

Mode og skønhed
Effektivt 14 dages video trænings- program

Effektivt 14 dages video trænings- program

07/08
Mode og skønhed
Kom i form på hjul - på 8 uger

Kom i form på hjul - på 8 uger

29/04
Mode og skønhed
2,5 pct: Historisk lån på gaden

2,5 pct: Historisk lån på gaden

26/08
Mode og skønhed
Slankehit: Få hurtige resultater med simple fastekure

Slankehit: Få hurtige resultater med simple fastekure

15/08