Danmark tabte 0-3 til Makedonien efter en ganske skrækkelig indsats.

Danmark tabte 0-3 i venskabskampen mod Makedonien, og det var ganske velfortjent.

Katastrofen startede i første halvleg, hvor de rød-hvide kom bagud efter otte minutter.

Efter opspil i makedonernes venstre side blev bolden lagt skråt bagud til Goran Pandev fra Napoli, som skød på mål fra kanten af straffesparksfeltet. Simon Kjær fik rettet skuddet af med det resultat, at den debuterende målmand, Kasper Schmeichel, var prisgivet.

Efter et kvarter blev det 2-0 til hjemmeholdet, da Agim Ibraimi fra Maribor fik lov at drible på midten af banen og fyrede kanonen af fra 20 meters afstand. Kasper Schmeichel havde heller ikke en chance for at afværge denne scoring.

Lige før den halve time blev det 3-0 til Makedonien ved Nikolce Noveski fra Mainz 05, som helt umarkeret kunne heade bolden i mål efter et frispark.

Kort efter valgte Morten Olsen at udskifte Nicolai Jørgensen med William Kvist for at få genskabt balancen på det danske hold, men allerede på dette tidspunkt stod klart, at det ville blive en noget nær håbløs opgave at vende kampen for de rød-hvide i anden halvleg.

Her valgte landstræneren hurtigt at sætte Jores Okore og Nicklas Pedersen på banen i stedet for Simon Kjær og Christian Eriksen.

Senere sendte Morten Olsen også stjerneskuddet VIktor Fischer på banen i stedet for Dennis Rommedahl i et forsøg på at vende slagets gang.

Den unge Ajax-spiller markerede sig med et par fornuftige forsøg, men generelt var indsatsen af det danske hold ikke opløftende - heller ikke i 2. halvleg.

Der venter landsholdet to vigtige VM-kvalifikationskampe ude mod Tjekkiet og hjemme mod Bulgarien i marts måned.

Morten Olsen har selv sagt, at Danmark i de to kampe skal have minimum fire point - og helst seks - hvis håbet om VM-kvalifikation skal holdes i live.

At dømme ud fra onsdagens kamp i Makedonien bliver det en mere end almindeligt vanskelig opgave.