Den danske trio med Lukas Lerager, Henrik Dalsgaard og Brian Hamalainen fik lørdag aften fuld spilletid for Zulte Waregem, som sikrede sig den belgiske pokaltitel i fodbold.

Venstrebacken Hamalainen fik en hovedrolle i triumfen, da han scorede på det afgørende straffespark i straffesparkskonkurrencen. I både den ordinære spilletid og i den forlængede spilletid lagde han op til mål.

Nicklas Pedersen var ikke med for tabende Oostende, som smed to føringer i den ordinære spilletid, som sluttede 2-2.

Brian Hamalainen var med i det udlignende 1-1-mål. Et frispark fra danskeren ramte stolpen, og bolden havnede hos Timothy Derijck, der trillede bolden i mål.

I den forlængede spilletid var Hamalainen på spil igen, da han lagde op til Babacar Gueyes 3-2-mål efter 111 minutter. Det viste sig dog ikke at være nok i første omgang, da Oostende udlignede til 3-3 fire minutter senere.

I straffesparkskonkurrencen brændte Oostende på spark nummer to og fire, og da Zulte Waregem havde scoret på sine første tre spark, kunne Hamalainen afgøre kampen på holdets fjerde spark.

Her var den tidligere Lyngby-spiller iskold, da han sikrede klubbens anden pokaltitel i historien.

Zulte Waregem er også med i kampen om det belgiske mesterskab. Holdet ligger nummer tre inden den afsluttende del af sæsonen.

Jakob Ankersen skiftede i januar til Zulte Waregem, men han var ikke med i pokaltriumfen.