KØB PLUS!

CV begejstret for U19-Champions League

UEFA lancerer ungdommens Champions League, som ligner de voksnes.

Verdens bedste ungdomsspillere. Mod danske spillere på dansk grund i en turnering, som skal blive lige så prestigefyldt som Champions League. Det bliver virkeligheden fra næste sæson, hvor UEFA søsætter Champions League for U19-hold.

UEFA Youth League, som turneringen vil hedde, kommer til at afspejle det rigtige CL på næsten alle parametre. De 32 klubber, der kvalificerer sig til det ’rigtige’ CL, vil automatisk få deres U19-hold med i den nye ungdomsturnering, som vil få præcis samme gruppe-sammensætning som det ’rigtige’ CL. U-kampene skal spilles så tæt på de datoerne for seniorernes respektive kampe og på stadioner i nærheden af klubbernes normale stadioner.

- Vi tror på, at UEFA Youth League vil blive en attraktiv mulighed for CL-klubberne. Vi skaber en konkurrencedygtig mulighed for, at klubbernes unge spillere kan deltage i internationale klubkampe på et højt niveau, siger UEFA-præsident Michel Platini.

- En af fordelene for de deltagende klubber vil være, at man mindsker afstanden mellem ungdomsholdene og seniorholdene, og turneringen vil forøge klubbernes incitament til at udvikle deres unge spillere. Vores intentioner med denne turnering er rent sportslige, siger Platini i en pressemeddelelse, der ikke nævner noget om pengebeløb. UEFA oplyser til Berlingske, at penge-præmierne vil blive offentliggjort i april 2013.

Hvis Superligaen ender, som stillingen er nu, vil FCK som mester være direkte kvalificeret til næste sæsons CL, og skal dermed stille med et U19-hold i ungdommens CL. Og københavnerne er klar.

- Det har været i støbeskeen et stykke tid, og vi har med interesse fulgt forløberen for det her (turneringen NextGen, der ikke er i UEFA-regi, red.). Skulle det ske, at vi kvalificerer os, som vi håber og arbejder hårdt på, så er det et rigtigt fint skridt for vores klub. Og så vil det jo være et stærkt trækplaster, siger FCKs sportsdirektør, Carsten V. Jensen.

Han understreger, at FCK endnu ikke er kvalificeret, så de vil tage planlægningen hvis det sker. Jensen er dog overbevist om, at FCK vil klare sig godt, hvis de kvalificerer sig.

- Dansk fodbold har generelt altid sendt ungdomshold ud til turneringer, så på den måde er vi forberedt som nation. Men ingen tvivl om, at det, at spille mod de bedste, vil give en udfordring og noget at måle os på, siger han.

Det er træneren for U19-landsholdet, Thomas Frank, enig i.

- Grundlæggende er det en god idé. Der er spillere, der vil få erfaring, en god mathcing og en viden om, hvordan det er at være professionel og spille internationale kampe, hvilket vil blive guld værd. De får noget med i bagagen, som ikke kan købes for penge, siger Frank, som dog forudser en logistisk udfordring.

For de danske U19-spillere går i modsætning til de største udenlandske klubber i skole, og ud over det har de deres daglige træning, den danske U19-liga, U19-landsholdet og nu altså evt. CL.

- Det bliver noget af et pulsespil for den danske klub, der kommer til at få et hold med. Man får seks kampe ekstra med rejsedage, og hvor skal de tages fra? Fra ligaen eller fra reserveholdene eller fra landsholdene? Det bliver en udfordring, som man skal løse, siger han.

Læs også: