KØB PLUS!

Crone: Mere end et generationsskifte

Sikkerhedschef Emil Bakkendorf blev onsdag afskediget i Brøndby IF med ordene om, at et generationsskifte er undervejs. Men under overfladen hører der mere til, mener BT's Fodboldredaktør.

At ledelsen i Brøndby IF onsdag bekræfter fyringen med ordene; ...tiden var kommet til et generationsskifte på posten, og at Emil Bakkendorff derfor stopper som sikkerhedschef, virker ifølge BTs Fodboldredaktør, Morten Crone Sejersbøl, mere som en udmelding, der forsøger at nedtone, hvad der reelt er sket.

- Det er svært ikke at tolke det som om, at det ikke er en del af striden mellem 'de unge' og 'de gamle' i Brøndby, der igen brød ud, da Emil Bakkendorff var med til at orkestrere mistillidsmødet før jul mod Tommy Håkansson. Og hvis man samtidig lægger til, at Emil Bakkendorff selv har klokket meget i tingene i forbindelse med FCK-kampen, så er det svært for en direktør som Tommy Håkansson at finde argumenter for, at Emil Bakkendorf skal blive siddende, siger Morten Crone Sejersbøl.

Seneste kritik af Emil Bakkendorff er faldet i kølvandet af, at Brøndby IF endnu ikke har indsendt tv-overvågningsbilleder fra FCK-kampen til Vestegnens Politi, hvilket har øget mistanken om, at overvågningssystemet på Brøndby Stadion ikke fungerer, som det burde. Sagen er stadig under behandling.

Men hvad enten afskedigelsen af Emil Bakkendorff skyldes det ene, det andet eller det tredje fjerner det ikke den kendsgerning, at manden har betydet enormt meget for dansk klubfodbold gennem årene. Det er derfor ikke bare hvilken som helst fyring.

- Det er en ret markant afskedigelse, fordi han én af dansk professionel fodbolds grundlæggere. Han har været med siden starten og har været Per Bjerregaards allierede gennem mange år, så det er en ret voldsom afskedigelse, afslutter Morten Crone Sejersbøl.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Brøndby IF's ledelse.