KØB PLUS!

CL-trækning: Her er Elkjærs favoritter

Hvem er de resterende 16 mandskaber, der skal møde hinanden i 1/8-finalerne i Champions League afsløres torsdag.

Europas fodboldbosser og 16 repræsentanter fra de tilbageværende Champions League-mandskaber tropper i dag spændte op i den lille schweiziske by Nyon, hvor lodtrækningen til ottendedelsfinalerne finder sted.

Manchester United mod Real Madrid, Bayern München mod AC Milan eller Barcelona mod Arsenal. Der er mange muligheder for en topunderholdene sammensætning af forårets ottendedelsfinaler i Champions League, og mon ikke fodboldfans og andet godtfolk indenfor fodboldverden har glædet sig til denne dag.

De otte kampe findes ved, at gruppevinderne parres med toerne, og da hold som Real Madrid, AC Milan, FC Porto, Arsenal og Shakhtar Donetsk figurerer i sidstnævnte pulje, så lægges der op til flere store brag på den europæiske scene til foråret.

Preben Elkjær følger turneringen tæt gennem sit job som ekspertkommentator hos TV3+, og kigger den tidligere landsholdsbomber ned i spåkuglen, så ser han Barcelona, Bayern München og Real Madrid som største bejlere til titlen.

- Barcelona giver lidt sig selv, og Real Madrid er mere eller mindre ude af La Liga, så de kan fokusere 100 procent på Champions League. Dér er José Mourinho dygtig. Bayern München har også bare virket til at være utrolig stærke. Specielt i den hjemlige turnering, men så sandelig også i Champions League. Det kører bare, og det virker som én af de år, hvor de bare får det til at køre uden de store problemer, siger Preben Elkjær.

Derudover har to hold fanget ekspertens interesse gennem efteråret. Tyske Dortmund og italienske Juventus topper listen over outsidere.

- Jeg synes stadig, at Juventus mangler en del. Men jeg må til gengæld også lægge mig og sige, at de jo vinder hele tiden. De spiller 2-2 med Chelsea på udebane, efter de var bagud 0-2. Det gjorde stort indtryk på mig. Det er et svært hold at slå over to kampe, siger Preben Elkjær og fortsætter:

- Hos Dortmund er den helt store overraskelse, at de bare kan blive ved med at spille fremad. Jeg så dem mod Manchester City på udebane, hvor de kunne vinde med 5-0. Der tænkte jeg: hold da kæft, det var da utroligt. De har bare en entusiasme, der smitter, siger Preben Elkjær.

Flere spillere skiftede i sommer arbejdsgiver og har ved dagens lodtrækning mulighed for at møde deres tidligere holdkammerater og chefer. Et par af dem, som nok vil følge spændt med, når holdene fiskes op ad bowlen, er den nuværende Paris Saint-Germain-profil Zlatan Ibrahimovic, som i sommer skiftede fra AC Milan, mens også Barcelonas Alexandre Song måske skal på besøg hos Arsenal, hos hvem han en lang fortid hos.

- Selvfølgelig vil jeg gerne spille mod Arsenal. Hvis vi trækker dem, så vil jeg blive glad for at møde fansene igen, også selvom vi vil tage dertil for at få det bedste resultat overhovedet muligt, siger Alexandre Song til Goal.com.

Set med danske øjne, har vi kun Anders Lindegaard og Nicklas Bendtner med dansk pas tilbage i turneringen.

Lodtrækningen finder sted klokken 11.30.