KØB PLUS!
Created: tir, 02/19/2013 - 09:42
Presset er enormt på Arsenals manager inden aftenens CL-kamp

Kritiken af Arsenals manager Arsène Wenger har aldrig været større. Klubbens fans tørster efter titler, men i år er det kun blevet til pinlige nederlag.Og kritikken blev ikke mindre, efter The Gunners hjemme på Emirates tabte til Championship-klubben Blackburn i FA Cup'en.

Endnu mere pinligt var det i december, da Arsenal tabte til Bradford fra den fjerdebedste række. Men på trods af den massive kritik kunne den engelske avis The Sun i går berette, at Arsenal tilsyneladende er klar til at forlænge franskmandens kontrakt til 2016.

Selvom resultaterne ikke har været prangende de seneste år, har han, siden han kom til i 1996, trods alt hentet tre mesterskaber og fire pokaltitler, og har vist en fremragende evne til finde talenter og sælge dem videre til skyhøje priser.

Så selvom Arsenal ikke har vundet en titel i de sidste otte år, kunne noget tyde på, at man på direktionsgangen på Emirates stadig har tiltro til, at han kan vende skuden.


TITLERNE
De første otte år i klubben har været franskmandens bedste målt på titler. Her er de største sejre for Arsenal under Wenger.

FA CUP 1998
I sin første hele sæson som manager for Arsenal hentede han sin første titel , da The Gunners vandt med 2-0 over Newcastle i FA Cup-finalen.

PREMIER LEAGUE 97/98
Det blev også til ’The Double’ for Arsenal det år, da man vandt mesterskabet foran Manchester United. og Liverpool. Wenger blev den første ikke-britiske manager til at vinde det engelske mesterskab.

FA CUP 2002
Efter den succesfulde første sæson skulle der gå fire år før Wenger igen bragte et trofæ hjem til London. I et rent London-opgør mod Chelsea vandt Arsenal 2-0 på Millenium Stadium i Cardiff .

PREMIER LEAGUE 01/02
Igen blev det til ’The Double’ for Wenger og co., da de fem dage efter FA Cup-triumfen med en sejr over Manchester United på Old Traff ord på sidste spilledag sikrede sig mesterskabet.

FA CUP 2003
Efter at have smidt en sikker føring i ligaen til United, blev det alligevel til et trofæ, da Arsenal forsvarede FA Cup-trofæet ved at slå Southampton 1-0 i finalen på et mål af Thierry Henry.

PREMIER LEAGUE 03/04
Suveræne Arsenal tager titlen uden at tabe en eneste kamp i sæsonen. Det var første gang en klub havde formået det i Premier Leagues nuværende format.

FA CUP 2005
Wengers seneste trofæ ligger snart syv år tilbage. Efter en mål-løs finale mod Manchester United var Wengers tropper skarpest fra 11-meterpletten og kunne hjemtage klubbens seneste trofæ


TRANSFERS
Arsene Wenger har altid haft et godt øje for store talenter, og har altid haft en fantastisk evne til at sælge dem videre for store summer. Her er nogle af hans bedste handler.

ROBIN VAN PERSIE
Hentede den hollandske angriber i 2004 i Feyenoord for 33,5 mio. kr. Efter otte succefulde sæsoner blev han i sommer solgt til Manchester United. for 229 mio. kr.

ALEXANDRE SONG
I 2005 fik Wenger øje på den kun 17-årige Song, som han hentede i den franske klub Bastia for små 30 mio. kr. Sidste år røg han til Barcelona for 142 mio kr.

PATRICK VIEIRA
Tilbage i 1996 hentede Wenger Patrick Vieira i AC Milan for 40 mio. kr. Efter at have styret Arsenals midtbane i 10 år røg han til Juventus for 149 mio kr.

NICOLAS ANELKA
Wengers absolut bedste handel - rent økonomisk - var uden tvivl, da han i 1997 hentede Anelka i PSG for 5,6 mio. - for bare 18 måneder efter, at sælge ham til Real Madrid for svimlende 261 mio. kr.

MARC OVERMARS
I 1997 hentede Wenger lynhurtige Overmars i Ajax for 55 mio. kr. Tre år efter sendte han hollænderen til Barcelona for små 300 mio. kr.


TØRKEN
De sukker efter titler i Arsenal. Siden 2005 har det været en ren ørkenvandring for Arsène Wengers tropper, der ikke har hentet en eneste titel.

SÆSONEN 2005/2006
Tæt på CL-trofæet for første gang i klubbens historie, men i det sidste kvarter af finalen vendte Barcelona Arsenals 1-0 føring til en spansk 2-1-sejr. Blev nr. 4 i Premier League.

SÆSONEN 2006/2007
For andet år i træk måtte The Gunners nøjes med en fjerdeplads i ligaen. Det lykkedes ikke at følge op på den flotte præstation i Champions League året før, da PSV sendte dem ud i 1/8-delsfinalen.

SÆSONEN 2007/2008
Sluttede på en tredjeplads i ligaen, kun fire point eft er Manchester United på førstepladsen. I Champions League blev det til et nederlag til Liverpool i kvartfinalen.

SÆSONEN 2008/2009
Endnu en fjerdeplads i ligaen - hele 18 point efter mestrene fra Manchester United. Det blev derudover til semifinalepladser i både FA Cup’en og Champions League.

SÆSONEN 2009/2010
Eft er fem år uden trofæer begyndte Arsenals fans at tørste efter næste titel. I ligaen blev det dog kun til en tredjeplads, mens kvartfinalen blev endestation i CL efter at samlet nederlag til Barcelona.

SÆSONEN 2010/2011
Bedste resultet denne sæson var en finale i Liga Cup’en, som Arsenal skuffende tabte til Birmingham. Ligaen bød på endnu en fjerdeplads, mens Barcelona igen stod i vejen i CL i 1/8-finalen.

SÆSONEN 2011/2012
Sidste sæson lignede i store træk de foregående seks. En tredjeplads i ligaen - langt fra Manchester-holdene, og i CL blev det til samlet nederlag til AC Milan i 1/8-finalen.