KØB PLUS!

City og United vinker farvel

... til de nærmeste forfølger i Premier League. Både City og United vandt tirsdag eftermiddag deres opgør, og dermed topper United fortsat rækken med syv point ned til City, der igen har seks point ned til Tottenham.

Manchester United kom helskindet gennem det tætte juleprogram. Det blev en kendsgerning, da de tirsdag besejrede Wigan ude med 0-4.

Alex Fergusons mandskab har dermed vundet tre ud af de fire kampe over julen, mens man spillede uafgjort med Michael Laudrups Swansea.

Anderledes ser det ud for Manchester City, der trods en sejr på 3-0 hjemme over Stoke må sande, at man smed vigtige point, da de andenjuledag tabte til Sunderland. Dermed er de syv point efter bysbørnene og rivalerne fra Manchester United.

Manchester Uniteds besøg på DW Stadium tirsdag eftermiddag udviklede sig til en ren magtdemonstration fra udeholdets side. Wigan, der tumler rundt lige over nedrykningsstregen, kom sjældent frem til chancer, og når de endelig nærmede sig David de Geas mål, så var der oftest offside.

Samtidig havde Manchester United en duo i front, der mildest talt var farlige hver gang, bolden havnede for deres fødder. Det blev bevist første gang efter en halvtimes spil, da en ripost havnede ved Javier Hernández, som nemt kunne sparke bolden i mål.

Kort før pausen kom Robin van Persie på måltavlen, da han med en simpel skudfinte og et efterfølgende skud med højre skøjten fik udplaceret Ali Al-Habsi i Wigan-målet.

Anden halvleg blev et sandt bombadement fra Manchester United. Efter et frispark - taget af Robin van Persie - havnede bolden via muren for Javier Hernández' fødder, som igen eksekverede iskoldt til 0-3. Det var mexikanerens ottende sæsonmål.

Kort før dommerens slutfløjt satte Robin van Persie en tyk streg under sin titel som Premier Leagues topscorer. En hurtig kontra resulterede i, at bolden til sidst blev spillet på tværs i feltet til netop Robin van Persie, der køligt smed bolden i mål til slutresultatet 0-4.

Sideløbende med den kamp tog Manchester City mod Stoke. Også de gjorde rent bord, da de på mål af Pablo Zabaleta, Edin Džeko og Sergio Agüero vandt 3-0 uden de store problemer.

Top 5 i Premier League efter tirsdagens spillerunde:
1. Manchester United 52 point
2. Manchester City 45 point
3. Tottenham 39 point
4. Chelsea 38 point (spiller onsdag aften mod Queens Park Rangers)
5. Arsenal 33 point (spiller tirsdag aften mod Southampton)

Læs også: