En tidlig udvisning afgjorde braget på Emirates til Manchester Citys fordel

Manchester City vidste før opgøret mod Arsenal, at de skulle have tre point for ikke at lade mesterskabsrivalerne Manchester United stikke alt for meget af i toppen.

Forinden havde Manchester United besejret Liverpool 2-1, og så var presset sendt over på Citys halvdel.

Men det ventede brag på Emirates søndag eftermiddag blev lidt en fuser, hvor Manchester City med en stensikker 2-0 sejr knækkede Arsenal, der spillede med ti mand i 80 minutter. For opgøret blev præget af, at Arsenals franske forsvarer Laurent Koscielny allerede efter ni minutter så rødt og begik straffespark med en rugbytackling på Edin Dzeko.

Og selv om den bosniske angriber brændte det efterfølgende straffespark, så ventede man bare på, at City bragte sig foran. 1-0 målet kom, da Arsenal-forsvaret stod uorganiseret og ufokuserede ved et hurtigt taget frispark, der endte i boksen hos James Milner, der klinisk afsluttede i modsatte hjørne.

Og kort efter gjorde Dzeko skaden god igen, da han inde i det lille felt sparkede en returbold i nettet og flashede sin t-shirt under City-trøjen med en hilsen på bosnisk til "vennerne fra min gade".

Arsenal havde aldrig et modsvar på Manchester Citys dominans i overtal, og hjemmeholdet blev aldrig giftige foran City-målet. Udeholdet trak også kampen ned i tempo efter 2-0, og selv ikke et rødt kort til Citys Vincent Kompany i slutningen af anden halvleg kunne rette op på kurs mod et nederlag.

Dommer Mike Dean blev også kampen igennem forfulgt af hjemmeholdets fans, der mente, at det røde kort var alt for hårdt dømt, og Dean er også glad for røde kort eftersom han har uddelt seks udvisninger i de seneste seks kampe.

Men for City-manager Roberto Mancini var det en god dag, og italieneren kan være godt tilfreds med tre point ude mod Arsenal og en fortsat forfølgelse på United i toppen.

Det var samtidig Citys første udesejr over Arsenal siden 1975.

Næste søndag venter der Arsenal et nyt brag, når de møder Chelsea på udebane.