City-bossens bommert: Kendte ikke Champions League-reglerne

Manchester Citys 60-årige manager Manuel Pellegrini har tilsyneladende ikke helt styr på reglerne i Champions League. Hvis City onsdag aften havde besejret Bayern München med 4-2 i stedet for 3-2, havde det engelske hold overtaget førstepladsen i gruppe D fra tyskerne og ville dermed have haft udsigt til en formodet svagere modstander i form af en af toerne fra de andre grupper, når der på mandag skal trækkes lod til forårets ottendedelsfinaler.

Med tyve minutter tilbage af kampen var City foran 3-2. Men i stedet for at fortsætte presset valgte Pellegrini at hive en af kampens dominerende figurer, spanske David Silva, ud for at spare ham til weekendens store kamp i Premier League mod Arsenal. Og i stedet for at sætte Citys førende målscorer, argentineren Sergio Agüero, ind, valgte Pellegrini at sende Alvaro Negredo på banen.

Og sidenhen blev angriberen Edin Dzeko skiftet ud i kampens slutning til fordel for midtbanespilleren Jack Rodwell.

Bagefter begrundede manageren sine dispositioner:

- Det var svært at score to mål, og jeg synes ikke, at Silva skulle spille mere end 70 minutter, sagde han til Sky Sports.

Om den manglende satsning og indskiftning af Agüero forklarede han:

- Jeg var fristet til at gøre det, hvis vi scorede det fjerde mål - det var selvfølgelig derfor, at jeg sendte Agüero ud at varme op.

Med andre ord mente Pellegrini, at City skulle havde vundet med 5-2 for at sikre sig førstepladsen, men 4-2 havde som bekendt været rigeligt, da Bayern vandt 3-1 i Manchester.

Citys James Milner bekræftede efter kampen, at man ikke havde haft helt styr på reglerne.

- Vi kendte til dem i store træk. Vi vidste ikke, om 4-2 ville være nok, eller om vi var nødt til at vinde 5-2. For at være helt ærlig troede vi, at vi skulle vinde 5-2, bekræftede englænderen, der lagde op til to mål og selv scorede det tredje.

Under alle omstændigheder kan Pellegrini og hans hold nu glæde sig over, at man fik revanche mod Bayern München, og at man fik et særdeles imponerende resultat med hjem fra Tyskland, et resultat, som må give et kæmpe rygstød både i den hjemlige turnering og i de kommende CL-ottendedelsfinaler.

Læs også: