KØB PLUS!

Christian Eriksen i tvivl om Ajax

Christian Eriksen erkender, at han ikke ved, om han efter sommerferien spiller i Ajax eller en af de Premier League-klubber, der jagter ham

- Lad mig sige det sådan her: Det ser meget lovende ud, det må man da bare sige.

Christian Eriksen skærmer sine øjne fra den bagende sol, mens han forsøger at kigge ud over den dybgrønne, snorlige træningsbane på Marbella Football Center på den spanske sydkyst.

21 grader og en uendelig blå himmel farver sceneriet i lune farver, og Christian Eriksen fortsætter med sin tilfredshed over, at Morten Olsen har valgt at lægge træningssamlingen op til Tjekkiet-kampen på Costa del Sol.

- Vi kan slet ikke klage over noget, heller ikke vejret. Det er nogle andre forhold end i Helsingør, og så må vi jo se, om det hjælper, men det ser lovende ud.

Han kommer direkte fra Amsterdam, hvor vejret godt nok ikke kan måle sig med Marbellas, men til gengæld er succesen til gengæld lige så smuk. Ajax ligger nummer ét i ligaen, har vundet de seneste tre kampe, og Eriksens spilleglæde har været i top.

Til gengæld hviler der en skygge over hans fremtid i Ajax. Eriksen er blevet sat i forbindelse med blandt andre Newcastle, Tottenham og Liverpool, men han har halvandet år tilbage i Ajax, der gerne vil forlænge med ham.

Men Eriksen vil afvente, og han fortæller, at han ikke er sikker på, at han spiller i Ajax efter sommerferien, fortæller han til sporten.dk.

- Jeg har ikke fået et decideret tilbud om forlængelse, men min agent har haft nogle samtaler med klubben om det. Hvordan det kommer til at se ud efter sommerferien, ved jeg ikke. Jeg ved ikke, om jeg spiller i Ajax efter sommerferien, men jeg starter sikkert op i Ajax efter ferien. Og så må vi se hvad der sker derefter.

Stortalentet har haft en snak med sportschef Marc Overmars, og de er blevet enige om at kigge på tingene til sommer.

- Jeg udelukker ikke noget, siger Eriksen, der heller ikke udelukker, at han vil kunne udvikle sig mere i Ajax, BME BRØD MED INDRYK: - Det kan de fleste spillere nok. Men vi må se til sommer hvordan det kommer til at se ud, for jeg ved det faktisk heller ikke selv, siger Eriksen.

Mens usikkerheden præger Eriksens fremtid, så er der ingen vaklen, når han skal vurdere, hvad kravet for landsholdet er i de to næste kampe. Den unge spiller vil have seks point mod Tjekkiet og Bulgarien.

- Efter min mening skal vi have seks point for at komme videre. Det giver naturligvis ekstra tryk på os, men det gør ikke så meget. Vi kan sagtens håndtere presset. Det har vi gjort før, siger han.