Stoke overraskede alt og alle med en 1-0 sejr, da de lørdag eftermiddag lagde turen forbi Etihad Stadium og Manchester City.

For Mark Hughes' tropper var ikke levnet mange chancer forud for opgøret i Premier League, hvor de før lørdagens kamp endnu ikke havde fået en sejr i sæsonen. Spillemæssigt var der heller ikke meget, der tydede på, at det skulle ske i Manchester.

Det var nemlig ikke meget, Stoke fik lov at røre bolden i løbet af de 90 minutter, men Manchester City havde svært ved at få omsat boldbesiddelsen til mål. Og det straffede Stoke efter en lille time, da den tidligere Manchester United-spiller Mame Biram Diouf slap igennem i højresiden. Her kunne han trille bolden mellem benene på Joe Hart, der ikke så for heldig ud i situationen.

På trods af en massiv belejring af Stokes felt de sidste tyve minutter og dertilhørende store chancer, så lykkedes det ikke for Manchester City at få scoret. Dermed kunne Mark Hughes notere sæsonens første tre point, og så endda mod sin gamle klub.

Nederlaget for Manchester City var ligeledes deres første i den nye Premier League-sæson, hvilket efterlader dem på en foreløbig fjerdeplads.

Nederlag er til gengæld ikke noget, som Swansea kender til. De vandt lørdag 3-0 hjemme mod West Bromwich, og Gary Monks tropper er dermed ubesejrede i sæsonen, hvor de indtager førstepladsen i Premier League med makismumpoint.

I den anden ende af tabellen lykkedes det Crystal Palace at hive sæsonens første point mod Newcastle i det sjette minuts overtid. 3-3 endte den kamp.

I lørdagens andre kampe vandt Southampton med 3-1 ude mod West Ham, mens QPR fik deres første point, da de vandt 1-0 hjemme mod Sunderland.