KØB PLUS!

Chelsea VM-tørret af brasilianere

Chelsea tabte finalen ved VM for klubhold til brasilianske Corinthians.

Endnu en skuffelse. Det er overskriften, der står tilbage for Chelsea og klubbens nye manager, spanske Rafael Benitez. London-klubben var storfavorit til at vinde finalen ved VM for klubhold, men brasilianske Corinthians snød Europas repræsentant og løb med titlen. 
 
Første halvleg var en meget lige affære rent spillemæssigt med Chelsea i førersædet, når det gjaldt chancer. Både Gary Cahill, Fernando Torres og Victor Moses havde gode muligheder, men Corinthians-keeper Cassio havde 45 fine minutter.  Stemningen var intens - blandt andet båret frem af 20.000 medrejsende brasilianere - og spillet var til tider godt. Men mål kom der ikke. Det gjorde der efter pausen.

Efter dommeren havde fløjtet de sidste 45 minutter igang, formåede Corinthians' to største profiler, midtbanespilleren Paulinho og den peruvianske angriber José Paolo Guerrero, flere gange at true Petr Cechs mål, og efter 69 minutter blev det alvor. 

Efter et flot angreb kom brasilianerne i overtal i Chelseas felt, og efter en enkelt returbold dalede bolden ned foran Guerreros pandebrask. Den tidligere Bundesliga-angriber tøvede ikke, og for næsen af tre passive Chelsea-forsvarere headede han Corinthians i front til lyden af øredøvende jubel fra Sao Paulo-klubbens medrejsende fans.

Fem minutter før tid fik Fernando Torres en kæmpechance for at udligne, men den til tider tandløse spanier sparkede direkte på målmand Cassio i helt fri position

Kort efter blev englænderne reduceret til ti mand, da Gary Cahill fik direkte rødt for et mindre overfald på midtbanespilleren Emerson, men det stoppede ikke Torres fra efterfølgende at få bolden i kassen. Desværre for Chelsea blev angriberens overtidsscoring korrekt annulleret for offside. 

Chelsea fik en sidste chance, da Juan Mata rykkede fri og fra en spids vinkel ramte ydersiden af stolpen, men sekunder senere løb Rafael Benitez' mandskab tør for tid. Dommeren fløjtede af og Corinthians står tilbage som den første sydamerikanske verdensmester for klubhold siden 2006, hvor Internacional slog FC Barcelona.