Chelsea var bagud to gange til Brentford fra tredjebedste række.

Det har været en uge i helvede for Rafael Benitez og Chelsea. For nogle dage siden blev Chelsea slået ud af Capital One Cup af Swansea. Og søndag eftermiddag var Chelsea sensationelt tæt på at se sig slået ud af FA Cuppen af Brentford fra tredjebedste række.

På hjemmebanen Griffin Park, der ligger blot 10 km fra Stamford Bridge, kæmpede Brentford sig til et opsigtsvækkende 2-2-resultat mod de forsvarende FA Cup-mestre og får dermed en omkamp på Stamford Bridge. Brentford havde med fight og direkte, chanceskabende spil mest ære af kampen og kunne med lidt større held have vundet kampen.

Sidst de to mandskaber og lokalrivaler mødtes var i 1950'erne, og på trods af en vis drilsk rivalisering er Brentford Chelsea-tilhængernes "anden klub", som de følger, når Chelsea ikke spiller, og Chelseas ungdomshold spiller ofte kampe på Griffin Park.

Men på trods af den geografiske nærhed er der lysår mellem klubbernes størrelse på alle niveauer. Det var dog ikke til at se især i en første halvleg, der må betegnes som skandaløs ringe fra Chelseas side. Og det var altså et Chelsea-hold med blandt andre Torres, Terry, Lampard, Oscar, Ramires og en uhørt skidt spillende Ivanovic i startopstillingen.

Brentford ville det bare mere i første halvleg, hvor et skud udefra ét minut inden pausen blev halvklaret af Ross Turnbull i Chelseas mål, hvorefter Marcello Trotta kunne halvflugte bolden i mål til 1-0. Chelseas målmand Turnbull så også uheldig ud, da han fældede Brentfords Tom Adayemi i feltet og dermed kostede et straffespark, som Brentfords bedste, Harry Forrester, scorede på til 2-1 med 20 minutter tilbage af kampen.

Inden da havde Chelsea lagt et gear på i en anden halvleg, hvor Oscar udlignede til 1-1 i det 55.minut efter en elegant boldbehandling, der endte med at et præcist skud op i målhjørnet. Efter Brentfords straffespark øgede Chelsea presset, og Torres reddede Chelsea fra et skandale-nederlag ved at hamre bolden i nettet fra kanten af feltet til kampen slutresultat.