Chelseas mareridt af en sæson fortsætter med uformindsket styrke. Lørdag aften tabte de forsvarende mestre igen, denne gang på hjemmebane 1-3 til Southampton. Og det hjalp ikke, at José Mourinho denne gang havde sat John Terry tilbage i startopstillingen.

Hverken Terry, Gary Cahill eller Branislav Ivanovic så ud til at være oppe i gear, og Chelsea-forsvaret blev i flere situationer tørret af Southampton-angriberne Graziano Pelle og Sadio Mane.

Selvom Mourinho er anerkendt for sine resultater, bliver det stadig mere aktuelt at spørge om, hvor længe Roman Abramovich fortsat har tillid til, at portugiseren er den rigtige mand i spidsen for det dyrt indkøbte hold, der på en sommerferie er gået fra at være suveræne engelske mestre til at være et hold, der skal være glad for at holde afstand til nedrykningspladserne. Lige nu ligger Chelsea nummer 16, og der er ikke udsigt til, at det ændrer sig foreløbig.

Det begyndte ellers meget tilfredsstillende for hjemmeholdet.

Willian bragte hjemmeholdet foran, da han scorede direkte på frispark efter 10 minutter. Det var i øvrigt hans fjerde frisparksmål i lige så mange kampe.

Kortvarigt så det så ud til, at Chelsea måske var på vej tilbage på sporet i Premier League, men Southampton åd sig ind i kampen. To gange i løbet af 1. halvleg burde endda gæsterne have fået et straffespark, men hverken da Van Dijk blev holdt i trøjen eller da Mane blev fældet af Ramires, blev det dømt. Til gengæld var der ingen, der kunne forhindre Steven Davis i at udligne lige før pausen, da Graziano Pelle tæmmede en lang aflevering og lagde den til rette for holdkammeraten, som bankede den ned i hjørnet.

Fra anden halvlegs start kom Nemanja Matic ind, men Mourinho var ikke tilfreds med serberens indsats, så han flåede ham ud igen 28 minutter senere. Matic var først forundret, og siden så han bare flov ud, mens han gik den tunge vej ud af banen.

12 minutter inde i 2. halvleg mente Radamel Falcao, at han blev snydt for straffe, da han forsøgte at komme i nærkontakt med Southampton-keeper Stekelenburg, men i stedet fik han et gult kort for film.

Og kort efter gik det fra galt til værre for Chelsea. Mane slap fri af Terry, som ikke kunne stoppe en tværaflevering fra Pelle, og så scorede senegaleseren til 2-1 til gæsterne.

Helt slemt blev det for Mourinhos tropper, da Mane 12 minutter senere spille Pelle fri, og så bankede italieneren sejren fast.

1-3 blev slutresultatet, og det var første gang, at Mourinho har oplevet at måtte indkassere tre mål hjemme på Stamford Bridge. Medmindre han snart får vendt udviklingen, er det næppe den sidste.