KØB PLUS!

Chelsea fyrer Di Matteo

Chelsea har onsdag morgen fyret træner Roberto Di Matteo

Chelsea tabte tirsdag 3-0 til Juventus i Champions League, og chancen for avancement i turneringen er forsvindende lille. Den engelske klub har onsdag taget konsekvensen og har fyret træner Roberto Di Matteo.

Det oplyser klubben på sit website. En afløser forventes at være på plads inden længe, og blandt favoritterne til jobbet nævnes Harry Redknapp, Rafael Benitez og Avram Grant.

- Holdets seneste præstationer og resultater har ikke været gode, og ejeren (Abramovic, red) og bestyrelsen følte, at en ændring var nødvendig for at fortsætte klubbens udvikling i den rigtige retning, eftersom vi kommer ind i en afgørende fase i sæsonen, lyder det i et statement fra klubben. 

Det er set før, at man har fyret trænere for et godt ord, men det er nu alligevel bemærkelsesværdigt at fyre en træner blot måneder efter, at han formåede at sikre klubben Champions League-trofæet, som de havde hungret efter i årevis - og det endda med et amputeret hold uden de store stjerner.

Men det var ikke nok for Di Matteo. Den unge italiener, en klubbens mand hele vejen igennem, tog over for André Villas-Boas, efter dennes miserable halve sæson i spidsen for de blå. Ingen forventede noget af den unge manager og hans mandskab, hvis største profiler alle havde set bedre dage. Han endte med at føre dem helt til Champions League-triumf i et sandt fodboldeventyr.

Men det altså glemt hos holdejer Abramovic og co. Resultaterne i Champions League og Premier League har ikke stået mål med forventningerne hos den russiske oliemagnat, og det kulminerende med et 3-0-nederlag til Juventus tirsdag aften.

Læs også: