Liverpool slog Everton 2-1 i FA Cup-semifinalen. Andy Carroll afgjorde kampen tre minutter før tid.

Der blev spillet fodbold på Wembley i London lørdag eftermiddag. FA Cup-semifinalen mellem Liverpool og Everton blev ifølge Liverpool-manager Kenny Dalglish spillet til ære for ofrene til Hillsborough-katastrofen, der i morgen søndag har præcis 23 år på bagen.

Og det blev en kamp, der udviklede sig som en hyldest til det, engelsk pokal-fodbold kan: Fight, drama, mål og afgørelse i slutningen af kampen. Liverpool vandt med 2-1 over lokalrivalerne fra Everton på et mål af Andy Carroll tre minutter før tid.

Det var Liverpool, der startede kampen bedst med netop udskældte Andy Carrol som oplægger til et par chancer, uden at Liverpool kunne score. Til gengæld kunne de assistere Everton til deres føringsmål i det 24. minut, da Daniel Agger, der spillede venstre back, og Jamie Carragher tøvede for længe med at sparke bolden væk fra målfeltet.

Det resulterede i, at Nikica Jelavic fik en gratis chance og kunne gøre det til 1-0 til Everton. I anden halvleg betalte Everton Liverpools gavehumør tilbage, da forsvarer Distin ville lægge tilbage til sin målmand Howard, men bolden blev let opsnappet af Suarez, der havde let ved at udligne.

Derefter var det Liverpool, der pressede på, og det gav pote i den 87. minut, da indskiftede Craig Bellamy smækkede et frispark ind tæt ind under mål, hvor Andy Carroll steg til vejrs og med ryggen til kunne heade bolden idet lange hjørne til det fortjente slutresultat 2-1.

Dermed er Liverpool, der også vandt Carling Cuppen tidligere på året, i FA Cup-finalen, hvor de skal møde vinderen af Tottenham og Chelsea, der bliver spillet søndag.