BSV førte med seks mål kort inde i anden halvleg, men tabte med to mål til Pick Szeged i Champions League.

Bjerringbro-Silkeborgs håndboldherrer var på vej mod endnu et stort resultat på hjemmebane i Champions League, men det endte i stedet med en lille lussing fra ungarske Pick Szeged i den første ottendedelsfinale.

De danske håndboldmestre tabte på hjemmebane med 24-26 efter at have formøblet en føring på seks mål i løbet af anden halvleg.

Dermed skal danskerne levere en pragtpræstation i Ungarn næste søndag for at indløse billet til turneringens kvartfinaler.

BSV måtte undvære Sebastian Frandsen, Johan Hansen og Allan Damgaard til opgøret.

Også Nikolaj Øris Nielsens deltagelse havde været tvivlsom, men bagspilleren var blevet klar. Efter et halvt minut demonstrerede han det over for publikum i Silkeborg, da han lavede kampens første mål.

Også hans holdkammerater tordnede afsted i kampens indledning, og da Stefan Hundstrup efter knap et kvarter lynede til 7-3 på en kontra, måtte Pick tage en timeout for at stoppe blødningen.

Kun målmand José Manuel Sierra holdt niveau hos gæsterne, men Søren Rasmussen i det BSV-målet overstrålede kollegaen.

Rasmussen var nærmest umulig at passere, og han ydmygede blandt andet de rystede ungarere ved at gribe en afslutning fra distancen.

Frem mod pausen udbyggede jyderne forspringet, så differencen var fem mål - 13-8 - ved pausen. Føringen nåede også op på seks mål kort inde i anden halvleg.

Derfra fik Pick Szeged medvind, og BSV-føringen begyndte skrumpede lidt efter lidt.

Selv om gæsternes forsvarskæmpe Alen Blazevic dummede sig, da han tacklede alt for hårdt og fik direkte rødt kort - og et blåt kort, der betyder en mulig karantæne i returopgøret - fortsatte Pick med at score mål.

Midtvejs i anden halvleg nåede ungarerne helt op i balance ved 19-19, og efter 53 minutter kom Pick foran for første gang i kampen ved 23-22.

Det var resultatet af store BSV-vanskeligheder i begge ender. Angrebsspillet var præget af fejl, og hverken forsvar eller målmand Søren Rasmussen kunne finde niveauet fra første halvleg.

I kampens slutning fulgte yderligere et par uprovokerede fejl, og det straffede ungarerne koldblodigt.